İlçe Emniyet kavşağında bulunan Roma dönemine ait 2 bin yıllık mezar odası atıl kaldı. Çalışmalar tamamlansaydı arkeolojik parkımız olacaktı.

Kütahya Müze Müdürlüğü tarafından 7 yıl önce nisan ayında yürütülen kazı çalışmaları kısa süreli bir çalışmanın ardından yarım kaldı.

BİTTİĞİNE ARKEOLOJİK PARK OLACAKTI

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescilli olan 2 bin yıllık aile mezarlığı, bittiğinde arkeolojik park olacaktı.
Mezar odası ortaya çıkarıldıktan sonra çevresinde arama yapılacak ve alan da Domaniç'in farklı yerlerinden bulunmuş tarihi eserler sergilenecekti. Çevre yolu emniyet kavşağında bulunan alan, açık hava arkeolojik parkı yapılacak ve ilçemizin tam merkezinde turizme kazandırılacaktı.

BUNCA EMEK BOŞA GİTTİ

Üst kısmındaki açıklıktan toprak, moloz, çöp ve bunun gibi maddelerle doldurulmuş mezarın içi temizlendi. Mezarın iç kısmında görülen giriş kapısının dıştan açılması için çalışmalar tamamlandı ve oda tamamen ortaya çıkarılmıştı.
2016 Nisan ayında yapılan çalışmanın hemen ardından çöp ve molozdan ayrılıştırılan mezar odası eski haline geri döndü. 7 yıldır hiçbir çalışmanın yapılmadığı alan içler acısı haliyle bekliyor.

Editör: Serdar Yiğit