Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kütahya Zafer Havaalanında düzenlenen TEKNOFEST/TÜBİTAK Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması'na katıldı.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022, Büyük Zafer'in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin zaferle sonuçlandığı Kütahya'da yapıldı.

Altıntaş ilçesindeki Zafer Havalimanı'nda yapılan yarışmalarda 440 takım ve yaklaşık 3 bin 500 öğrenci yarıştı. 14 Ağustos'a kadar devam edecek yarışları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da ziyaret etti.

BAKANLA HATIRA FOĞRAFI ÇEKİLDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte İlçe Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul ve Domaniç’ten katılan 100 öğrenci hatıra fotoğrafı çektirdi.

EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

Burada konuşan Bakan Varank TEKNOFEST ateşinin kısa sürede tüm Türkiye’yi sardığını ifade etti.

Zaferin yüzüncü yılı sebebiyle yarışmayı Kütahya’da düzenlediklerini bildiren Varank,  “Kütahya'da uluslararası serbest görev İHA yarışmalarını gerçekleştiriyoruz. Alana girdiğim andan itibaren coşkuya eşlik ettik. Öğrencilerimiz heyecanlı, Kütahyalılar gelen misafirler heyecanlı. Biz inanıyoruz ki; en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu manada bu yarışmalarla biz daha ortaokuldan, liseden, üniversiteden başlayan genç kardeşlerimizi, yine geleceğin en başarılı bilim insanları, mühendisleri, teknisyenleri yapmak üzere bu yarışmaları düzenliyoruz. Biz inanıyoruz ki en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır.” dedi.

Editör: Serdar Yiğit