Domaniç Çukurca Belediyesi ve bir kısım vatandaş, “Mermer Arama ve Maden Ocağı” arama ve işletme ruhsatlarının iptaline yönelik davalar açtı.

Gazetemize açıklamada bulunan Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, “ Beldemiz hudutları dâhilinde “Mermer Arama ve Maden Ocağı” işletmeciliği yapılmak istenmesi sebebiyle Belediye Başkanlığımız ve bir kısım vatandaşımız, ilk aşamada 2.693 adet ardıç ve çam ağacının kesilerek satılması ihalesine ve bu ihalenin kaynağı “Mermer Ocağı” Projesine ilişkin “Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir” kararına karşı harekete geçmiştir” dedi.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA KARAR VERİLDİ

Başkan Taşgın, Kütahya İdare Mahkemesinde açılan yürütmenin durdurulması istemli “Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir” kararının iptali davasında, 24,90 hektarlık sahaya ilişkin yürütmenin durdurulmasına karar verildiğini ifade etti.

ORMANLARIMIZI KORUMAK İÇİN BİR DAVA DAHA AÇILDI

Bu dava sebebiyle 99.77 hektarlık sahada “II. Grup (b) bendi (Mermer) Arama ve İşletme Ruhsatı” verildiği bildiren Başkan Taşgın, “Sadece “Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir” kararının iptali davasının, beldemiz ormanlarını korumaya yetmeyeceği endişesi ile tarafımızdan bu kere de hem arama hem de işletme ruhsatlarının iptallerine yönelik, yürütmeyi durdurma istemli davalar açılmıştır” diye konuştu.

STRATEJİK MADEN DEĞİL, ORMANLARIMIZI FEDA ETMEYİZ

Taşgın, “Biz, Çukurca Beldesi Belediye Başkanlığı olarak özel teşebbüse karşı olmamakla birlikte; orman ekosistemi dışında gerçekleştirilmesi imkânı bulunan, çıkarılması ülke için “üstün kamu yararı” gerektiren stratejik madenlerden olmayan mermer madenciliği faaliyeti için ardıç ve çam ağaçlarının bulunduğu ormanlarımızın feda edilmesine karşı olduğumuzu; her ortamda yetişemeyen özellikle ardıç ağaçlarımız başta olmak üzere ormanlarımızı ve orman dokusunda yaşamakta olan yabani yaşamı korumak için hukuki tüm yolları kullanacağımızı ve sürecin takipçisi olacağımızı saygılarımızla bilgilerinize sunarız” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit