Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’ün Haziran ayı içerisinde ilçemize getirilmesi planlanan Doğalgaz için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Danışmanı Yüksel Coşkunyürek ile görüşmesi sonucu beklenen cevap geldi.

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “Haziran ayı içerisinde Kütahya Milletvekilimiz Ahmet Erbaş’ın destekleri ile doğalgazın ilçemize getirilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Danışmanı Yüksel Coşkunyürek ile toplantımızı gerçekleştirmiştik. Bu toplantı sonucunda; İlçemizin Merkez nüfusunun 5 binin üzerinde hali hazırda 4 fabrika bulunduğu ve 8 fabrikanında projesinin olduğunu, 2026 yatırım programında olan doğalgaz arz tarihimizin erkene çekilmesini talep etmiştik.

Bakanlığımız; Domaniç ilçe merkezinin 5146 nüfusa sahip olduğu, mevcut iletim hattının 43 KM mesafede yer aldığını belirtmiş Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Koordinasyon 2021-2026 döneminde Doğalgaz arzı planlanan yerleşim yerleri listesinde 2026 yılı programında yer alan Domaniç İlçesi hakkında dağıtım şirketiyle yapılan görüşmelerde ilçeye doğalgaz ulaştırabilmesiyle gerekli fizibilite çalışmalarının devam ettiği bu çalışmaların tamamlanması halinde konu ile değerlendirme yapılacağı yönünde olmuştur.

İlçemize Doğalgaz’ı getirmek için tüm gerekli görüşmeleri gerçekleştiriyor ve konunu takipçisi oluyoruz. Bu vesile ile bizlere her zaman desteğini esirgemeyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılarımız Sadir Durmaz, Kütahya Milletvekilimiz Ahmet Erbaş’a ve İl Başkanımız Selçuk Alıç’a çok teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Serdar Yiğit