Domaniç ilçesinde ayı saldırısı sonucu yaralanan kişi, tedavisinin ardından taburcu edildi.

https://youtu.be/IGwfDSV7TY0

İlçemize bağlı Sarıot köyünde çobanlık yapan Sadık Batum (70), 15 Haziran akşam saatlerinde, ormanlık alana büyükbaş hayvanlarını otlatmaya gitti.

Evinden yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta ki Göçet mevkiinden hayvanlarını otlatmaya gittiği sırada ayı ile karşı karşıya geldi.

Ayının saldırması sonucu yaralanan Batum, hayvanın yanından ayrılmasının ardından köyün gençleri ile karşılaştı.

Bacağından yaralanan Batum, köyün gençleri tarafından Domaniç İlçe Hastanesine getirildi.

Burada yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Sarıot köyündeki evinde istirahat eden Sadık Batum, gazetecilere, ayıyı gördüğünde donup kaldığını, olayın çok anlık olduğunu söyledi.

Ayının bacağından pençelediğini belirten Batum, “Ben sana ne yaptım koca oğlan dedim. O kadar korktum ki salavat getirdim. Eşhedüanla dedim gerisi getiremedim. Ölüyorum galiba dedim. Çok büyük siyah bir ayıydı. Şansıma orada köyün gençleri motorla piknik yapmaya gelmişler. Onlar geldiler beni oradan aldılar. Şimdi bacağımda 20, 30 kadar dikiş var” dedi.

Ayılardan çok rahatsız olduklarını dile getiren Sarıot Köyü Muhtarı ve Domaniç Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Eryaşar,  “ Ayı Sadık abimize saldırdığında ayının yavruları kaçmasaydı.   Köyümüzün gençleri olmasaydı. Belki de bugün Sadık abimizi görmeyecektik. Daha 10 gün önce ayı Büyükbaş hayvan parçaladı. Köyümüz fasulyesi meşhur ama ekemiyoruz ayılardan dolayı. Köyün hemen hemen her tarafı ayı belki 15 tane ayı var. Yetkililerden önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Köyde 10 gün önce Mehmet Çakırbal’a ait bir inek ayılar tarafından telef edildi.

Ayılardan başları dertte olduğunu kaydeden Çakırbal, son bir yılda 2 büyükbaş hayvanının ayılara yem olduğunu kaydetti.

Bir hafta önce köyün dibinde ayının ineğini yediğini anlatan Çakırbal, “ Bu vahşi hayvanlara bir çare bulunsun istiyoruz. Köy halkı tedirgin bahçeye tarlaya gidemiyorlar. Bundan bir ay önce komşumun danasını ayı kovalarken köylüler kurtartıyor.  Korkuyoruz, devletten imdat bekliyoruz. Bağırarak çağırarak müdahale edebiliyoruz ancak” diye konuştu.

Köy sakinlerinden Vedat Koç’ta, hayvanlara, bahçelere zarar veren ayıların insanlara da zarar vermeye başladığını bildirdi.

Editör: Serdar Yiğit