İlçemizde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma" günü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi etkinlikler düzenlendi.

Cuma Namazı öncesi Aladdin Camiinde şehitler için mevlidi şerif okundu. Çamlıca Kantar Orman Deposunda Şehitler ormanında fidan dikimi geçekleştirildi.

Ardından, Domaniç Kaymakamlığı önünde toplanan protokol ve vatandaşlar "Milli Birlik Yürüyüşü" kapsamında Belediye Meydanına yürüdü.

Belediye Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okundu. Sela verilen etkinlikte, Kuran'ı Kerim tilaveti ile program devam etti.

İlçe Müftüsü Şaban Durmuş, ise kürsüye çıkarak dua okudu.

“BU ZAFERİN SAHİBİ 81 MİLYONUN TAMAMIDIR”

Vatandaşlara hitap eden İlçe Kaymakamı Muhammed Enes İpek, “ 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıran Türk Milleti 15 Temmuz gecesi de 'Gün vatana sahip çıkma günüdür' diyerek darbecileri püskürtmüştür” dedi.

100 sene önce Anadolu'yu işgalcilere dar eden kahramanların torunları 15 Temmuz'da da FETÖ'cü alçaklara meydanları, sokakları, köprüleri dar ettiğini ifade eden Kaymakam İpek, FETÖ eliyle Türkiye'nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, müstemlekecilerin uydusu haline getirilmesine izin vermediğini ifade etti.

Bu zaferin sahibinin 81 milyonun tamamı olduğunun altını çizen İpek, " Bu millet tankın karşısına, uçakların altına, mermilerin karşısına göğsünü siper eden 251 şehidini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Ömer Halis Demir’leri, taksimde kamyonetiyle insan taşıyan şerife bacıları, tankın egzozuna tişörtünü tıkayanları, gölbaşı şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi.

Kaymakam İpek, daha güzel ve daha güçlü Domaniç için, daha güzel ve daha güçlü bir Kütahya için, daha güzel, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için hep birlikte daha çok çalışacaklarını belirtti.

“HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ BİR ANDA FETÖ’NÜN HAİN SALDIRISINA MARUZ KALDIK”

Belediye Başkanı Sahvet Ertürk ise, "19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki bağımsızlık mücadelesinin özgürlük savaşımızın son adımı olduğunu düşünmüştük. Ancak yaklaşık 100 yıl sonra barış içinde, huzurla yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir anda FETÖ’nün hain saldırısına maruz kaldık. Milletimiz, 15 Temmuz’da da bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da verdiği cevabın aynısıyla cevap vermiştir. " diyerek sözlerine son verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev ekrandan halka hitabı vatandaşlar tarafından izlendi.

Program çeşitli etkinlikler ile gece yarısına kadar devam etti.

Editör: Serdar Yiğit