Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu hafta Kütahya'yı ziyaret etti. Burada Bakan Bozdağ ile görüşen Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, kapanan adliyenin tekrar geri açılmasını talep etti. Ayrıca açık ceza evinin inşaatı için ek ödenek istedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir araya gelen Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, gazetemize yaptığı açıklamada görüşmenin detaylarını anlattı.

KAPANAN ADLİYELERLE İLGİLİ ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Bakan Bozdağ'a Domaniç'te kapatılan Adliyenin ilçe halkı için eziyete dönüştüğünü ve tekrar geri açılmasını istediklerini belirten Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, “ Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ'a ayrıntılı bir şekilde kapatılan adliyemizin tekrar geri açılmasının büyük önem arz ettiğini aktardık. Bakanımız bizi ilgiyle dinledi ve hak verdi. Sayın Bakanımız, Adliye konusunda, ülke genelinde çalışma yürütüldüğünü ve en kısa zamanda netleşeceğini söyledi” dedi.

YÜZDE 40'I TAMAMLANAN AÇIK CEZA EVİ İÇİN EK ÖDENEK

Özoğul, Bakan Bozdağ'a açık ceza evi inşaatının yüzde 40'nın tamamlandığını ancak fiyat artışlarından dolayı müteahhitin inşaatı bitirmekte zorlandığını aktardıklarını ifade etti.

Yine buradan vatandaşı inşaat süreciyle ilgilide bilgilendirmek istediğini söyleyen Özoğul, “ Fiyat artışı netleştikten sonra müteahhitle konuyu değerlendireceğiz. Müteahhit devam etmek isterse inşaat bitirilecek. Müteahhit yapılan ek ödeneği kabul etmezse de yeniden ihale süreci başlayacak” dedi.

Editör: Serdar Yiğit