İnegöl Kent Konseyin İnegöl’ün il olmasına ilişkin yapılan görüşmeler sırasında Kütahya ve Domaniçliler Derneğini Temsilen, söz alan Erdoğan Tunç’un konuşması İnegöl medyasında çok konuşuldu. Verdiği bilginin yanlış olduğunu bildiren Tunç, gazetemize açıklama gönderdi.

Erdoğan Tunç yaptığı açıklamada, “ Kütahya ve Domaniçliler Derneğini Temsilen,

     İnegöl Kent Konseyinin "İnegöl'ün il olması gündeminin görüşüleceği" toplantıda yapmış olduğum konuşmada, değerli başkanlardan "İnegöl " il olduğunda "Domaniç'in" de İnegöl'e bağlanması konusunda yardımda bulunmalarını rica etmiştim. Hatta bu konuşmam sırasında yıllar önceki bir olayı da hatırlatarak "10-12 yıl önce Domaniç'te görev yapan muhtarlar, imza toplayıp Domaniç'in Bursa iline bağlanma talebinde bulunmuş, bunun için referanduma gidilmesi için imza toplayıp duvarlara afişler asılmış ama o dönemin Kaymakam Bey'i tarafından bu girişimlere engel olunduğunu dile getirdim. Fakat ben bu söylemlerde bulunurken bu olaylara bizzat tanık olmadım duyduğumu söyledim. Sonradan yaptığım araştırma sonucunda "imza toplanması ve afiş asılmaları" olayının doğru olup Kaymakam Bey'in bu olaylara müdahale etmediğini öğrendim. Bu konuda verdiğim bilginin yanlış olduğunu belirtmek benim için bir görevdir. Bu olayda ne o dönemki Domaniç Kaymakamı'nın ne de çalışmalarını sosyal medyadan takip ve takdir ettiğim Sayın Kaymakam Bey Muhammet Enes İpek'in hiçbir ilgisi yoktur.

Kamu kurumunda görev yapmış biri olarak Kaymakamlık Makamı gibi Şerefli bir Makamı suçlama hadsizliği yapmam mümkün değildir.

Tamamen yanlış duyum ve anlaşılmadır. Söylemimde kesinlikle suçlama kasıt yoktur.

Bir Domanic Sevdalısı olarak Kamuoyunun bilgi ve takdirine arz ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit