Durabey köyünde kadını, erkeği 7’den 70’e herkes bayram öncesi mezarlığı temizledi.

Yaklaşan kurban bayramı öncesi köy sakinlerine "gelin el birliği ile mezarlığımızı temizleyelim" çağrısında bulunulunca, köy sakinleri de ot biçme ile ilgili olarak ellerinde olan tırpan, sırt motorları, biçilen otları toplama direnlerini alarak mezarlığa gidip imece usulü yapılan çalışmaya katkı verdi.

BİR ASIRLIK MEHMET DEDE’NİN DİLEĞİ DE GERÇEKLEŞTİ

Ömrünün yarısını mezarlığın temizliğine adayan 96 yaşında ki Mehmet Yardımcı’da her zaman olduğu gibi yine en ön sıradaydı.

Yaklaşık 7 yıl önce gazetemize açıklamada bulunan Mehmet Yardımcı, “Her yere gidiyorum, geziyorum. Gittiğim yerlerde mezarlıklara bakıyorum ve çok güzel mezarlıklar görüyorum. Bizim mezarlığın da öyle olmasını istiyorum" demiş ve artık gücünü yetmediğini söylemişti.

Bu mezarlığın erenler kabristanlığı olduğunu hatırlatan Mehmet Dede, en büyük arzusunun o vefat ettikten sonra köylülerin yine kendisi gibi mezarlığa bakması olduğunu belirtmişti.

Muhtar Bünyamin Aral’dan aldığımız bilgiye göre

monero online wallet>

, Mehmet Dede bugünü hiç unutmayacağını ve bu tarihi altın harflerle anacağını söyledi.

Muhtar Aral, Mehmet Dede’in ilk kez bu kadar yüksek sayıda insanla temizlik yapıldığını bu yüzden köylülere ve muhtara teşekkür ettiğini aktardı.

Kısa sürede mezarlıklarını pırıl pırıl hale getiren köy sakinlerine de ayrıca teşekkür eden Muhtar Bünyamin Aral, “ Temizlik İmandandır. Hep birlikte mezarlık temizliği yaptık. Allah razı olsun hepinizden” dedi.

Editör: Serdar Yiğit