Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarı kuruldu. Vatandaşlar ve besiciler arasında sıkı pazarlık başladı. Eller pazarlık için bir araya gelince ortaya renkli görüntüler çıktı. Görüntü almaya gittiğimiz hayvan pazarında ise hayvancılar yerlerinden şikayet etti.

https://youtu.be/DxvFcNs19cY

Besiciler uzun süredir bakımını yaptıkları büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını pazarda satışa çıkarmaya başladı.

İyi bir dönem geçirme umuduyla sabahın erken saatlerinde hayvanlarını köylerden pazara getiren besiciler bu yıl ilk kez yeni sanayi sitesinde satış yaptı.

BESİCİLER TEPKİLİ

Besiciler son gün eski yerlerinden sanayi sitesine pazarın taşınmasına tepki gösterdi.

Gazetemize konuşan besiciler

,  yeni sanayi sitesinin pazara çok uzak olduğunu belirtiler.

Arabası olmayanların yaya olarak buraya gelmeceğini savunan besciler, mağdur edildiklerini söylediler.

Bu alanda suyun, tuvaletin olmadığını dile getiren besiciler, “Belediye çarşıdan buraya servis çıkaracaksa Pazar burada kalsın. Sadece satıcılar olarak biz varız burada alıcı gelemiyor. Sinek avlıyoruz” dedi.

Eski sanayinin olduğu alanda Pazar yeri istediklerini dile getiren besiciler, “Bize gezecek yer değil, para kazanacak yer lazım” diye konuştu.

HAYVAN FİYATLARI

Fiyatlar hakkında konuşan besici Bayram Karaman’da, geçen yıla göre bu yıl yem fiyatları gibi etkilerden dolayı kurbanlıkların daha pahalı olduğunu söyledi.

Geçen yıla göre yaklaşık 2 kat arttığını söyleyen Bayram Karaman, küçükbaş hayvanın 2 bin lira ile 4 bin lira arasında, büyükbaş hayvanın ise 11 bin liradan 30 bin liraya kadar olduğunu söyledi.

Editör: Serdar Yiğit