Domaniç Ortaokulu öğrencisi Ayşe Nur Emer, 464 puan alarak Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) ilçe birincisi oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=BrG1cGM7ocE

Liselere Geçiş Sınavı’nda ilçe birincisi olan Ayşe Nur Emer, gazetemize yaptığı açıklamada, çalışmalara geçen yaz tatilinde başladığını anlattı. Domaniç Ortaokulunun kursuna katılarak ders çalıştığını ifade eden Ayşe Nur Emer, “LGS maratonunu gayet güzel bir şekilde noktalandırdığımı düşünüyorum” dedi.

STRESTEN ARININ

Son sınıfa geçenlere tavsiyede bulunan Emer, “Yaz tatilinden itibaren kendinizi çok fazla sıkmadan çalışmalara başlamalısınız. Temelinizi atmaya başlayın ve geç kalmayın, zaten öğretmenleriniz her zaman sizin arkanızda olur. Eğitim yılı içerisinde motivasyonunuzu kaybetmeyin. Test çözmede konularda bir aksaklık yaşamamaya dikkat edin. Derslerinizi güzel dinleyin, güzel dinledikten sonra hiçbir sıkıntı yaşamayacağınıza eminim. Yeni nesil sorularla aranızı iyi tutun ve stres yapmayın. Sınav esnasında hiç stres yapmadım. Öğretmenlerimin tavsiyesi üzerine iyi ki de stres yapmadım diyorum çünkü sınav esnasında zaman yönetimi çok önemli ve zamanı yönetebilmeniz içinde stresten arınmanız lazım

, stres olmadığınızda zaten sınava yöneliyorsunuz. Çok kasmayın ama kendinizi salmayın” diye konuştu.

BURADA RÖPORTAJ VEREBİLMEK İÇİN MOTİVE OLUN

Emer, “Gelecek yıl benim yerimde olup burada röportaj verebilmek için kendinizi motive edin ve çalışmalarınıza devam edin” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR

Emer “Bu süreçte yanımda olan desteklerini esirgemeyen anneme, babama, kardeşime çok teşekkür ediyorum moral ve motivasyonumu hiç bozmadılar. Sınıf öğretmenim Tarkan Hocaya çok teşekkür ediyorum bu yıl üstümde emeği çok fazlaydı saygılarımı sunuyorum. Dersime giren öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum, ben eğer bu derslerde başarılıysam onlar sayesinde. Matematik sorularımda bana çok yardımcı olan Müdür Yardımcımız Hüseyin Hoca’ya da çok teşekkür ediyorum ve en önemlisi de Okul Müdürümüz Gökmen Çakmak’a çok teşekkür ediyorum, sadece benim değil tüm arkadaşlarımın üstünde çok fazla emeği var. Bizim için çok uğraştı aynı zamanda Koçluk öğretmenim Mesut Hoca’ma da çok teşekkür ediyorum. Bana moral açısından çok destek olan arkadaşlarım İrem , Elanur , Eda Çakır, Şefik, Hatice Asya, Onur Alp’e çok teşekkür ediyorum, umarım sizler içinde en iyisi olur” dedi.

VELİLERE TAVSİYE

Bir eğitimci olduğunu hatırlatan Ayşe Nur Emir’in babası Serdar Emer’de, velilere tavsiyelerde bulundu.

Baba Emer, son sınıf öğrencilerinin hali hazırda bir sınav kaygısı yaşadığını hatırlatarak şu tavsiyelerde bulundu; “ Kesinlikle çocukları baskı altına almadan, korkutmadan, motive edici yapıcı bir şekilde eleştirerek ama kesinlikle boşlamadan mümkün olduğunca yardımcı olarak çocuklarını motive etmeye çalışsınlar” dedi.

BU ÇOCUKLAR DOMANİÇ’İN GELECEĞİ

Emer, “Bu çocuklar bizim geleceğimiz, Domaniç’imizin geleceği, Türkiye’mizi yönetecek insanlar bu çocuklar. Başarıyı ödüllendirici bir şekilde devam edersek, ön planda tutarsak diğer çocuklarımızın da hak ettikleri yerlere geleceğini düşünüyorum. İnşallah Domaniç’imizde bu çocuklarımızın sayısı artar hepsini güzel yerlerde görürüz. Domaniç’imizin de kaderini değiştirirler” diye konuştu.

Burada kızı ile başarısı çok yakın olan İrem Bozdemir’i ve ailesini tebrik ettiğini söyleyen Emer,  “Kızımızı ve ailesini tebrik ediyorum, her zaman birinciler ön plana çıkarılıyor. Bize bu fırsatı veren Domaniç Gazetesi’ne de ayrıyeten çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 BABADAN TEŞEKKÜR

Emer, “ Okul Müdürümüz Gökmen Çakmak olmak üzere öğretmen arkadaşlarımıza, Hisar İlkokulunda müdürlük görevi yapan ve Ayşenur’unda sınıf öğretmeni olan Cihat Hocamıza da teşekkür etmeyi borç biliriz. Bu süreçte yanımızda olan ilgi alakalarını desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Muhammed Enes İpek Bey’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Şentürk’e ve tüm çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Serdar Yiğit