661. Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.

Ebe Çamlığı Er Meydanı'nda baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste büyük, deste küçük, tozkoparan ve minikler kategorilerinde 500 sporcunun katıldığı müsabakalar yapıldı. Organizasyonda güreş ağalığına Ercan Tekdemir seçildi.

Müsabakaların finalinde Semih Turgut’a üstünlük sağlayan Recep Kara, başpehlivanlığı elde etti. Organizasyonda üçüncülüğü ise Süleyman Aykırı ile Onur Balcı paylaştı.

Baş altı kategorisinde ise Murat Özkan birinci, İlyas Yıldırım ikinci ve Sadim Bakır ile Rasim Saraç üçüncü oldu.

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, yaptığı konuşmada, güreşlerin Osmanlı döneminden günümüze kadar geldiğini anlattı.

Kayı boyu alplerinin bu meydanda hazırlanıp, güreş tuttuğunu aktaran Ertürk, " Güreş, tarihimizin en önemli sporlarından biridir. İşte bu yüzden Domaniç Yağlı Pehlivan güreşleri en eski tarihe sahiptir. Çünkü Osmanlı Devleti 1299 yılında kurulmuş, Osmanlı devletini kuran Kayılar, yaylak olarak geldikleri şu anki bu alan olan Ebe Hatun Çamlığında güreş tutar, Alplerini yeni fetihlere hazırlar ve bu etkinliklerini şölen havasında yaparlardı. Bizlerde bu geleneği yüzyıllardır bu topraklarda devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Recep Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ecdadın yurt tuttuğu topraklarda güreş yapmanın ayrı bir onur ve gurur olduğunu belirtti. Kara, Kırkpınar öncesi buranın son prova olduğunu söyledi. İkinci Semih Turgut’ta, ecdadın güreş tuttuğu alanda güreşmenin kendisi için bir gurur olduğunu dile getirdi.

Güreş organizasyonuna Kütahya Valisi Ali Çelik, Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Ak Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, TBMM İdare Amiri MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP Gaziantep Milletvekilimiz Sermet Atay, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Ak Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya İl Genel Meclis Üyesi Musa Yılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Emet Belediye Başkan Yardımcısı Murat Uyanık, İstanbul Ağır Ceza Reisi Ali Günay, Tepecik Belediye Başkanı Ahmet Tekin, Balıköy Belediye Başkanı Ahmet Artun, Tunçbilek Belediye Başkanı Mustafa Düzgün, Gökler Belediye Başkanı Yüksel Arık, Seyitömer Belediye Başkanı Halil Öztürk, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın katıldı.

Editör: Serdar Yiğit