Temmuz ayında Domaniç Sanayi Sitesinde temeli atılan fabrika bir yılını doldurmadan faaliyete geçti ve Amerika'ya ilk sevkiyatını yaptı.

Domaniç Belediyesinin girişimleriyle ilçeye davet edilen Artyaka'nın sahibi Cavit Yaka ve Fatma Gül'e ait Karya Ağaç, geçtiğimiz yıl temeli Temmuz ayında atılan fabrika bir yılını doldurmadan üretime başladı.

Domaniç Sanayi Sitesi'nde 3 bin 500 metrekare alana kurulu olan fabrika, şuan için Domaniçli 20 çalışanı ile Amerika Kalite Standartlarına uygun banyo dolapları üreterek Amerika'ya sevk ediyor.

HER AY AMERİKA'YA 250 BİN DOLAR İHRACAT

Domaniç'te ki fabrikadan Amerika'ya aylık ortalama 200 - 250 bin dolar ihracat yapacaklarını söyleyen Cavit Yaka, gazetemize yaptığı açıklamada ilk sevkiyatı geçekleştirdiklerini söyledi.

Şuan için yüzde 20'lik bir kapasite ile çalıştıklarını bildiren Yaka, ilerleyen süreçte ise Amerika'ya yapılan sevkiyatların yüzde 80'nin Domaniç'te üretileceğini aktardı.

İş İnsanı Cavit Yaka
İş İnsanı Cavit Yaka

TÜM İFABRİKAMIZI DOMANİÇ'E TAŞIYACAKTIK AMA OLMADI

Yaka

, “Burada istediğimiz bir yer daha vardı, alabilseydik tüm işimizi buraya taşıyacaktık ama olmadı. Banyo dolabı dışında Amerika'ya gönderdiğimiz lavabolar için bin metrekare yer daha bulduk” dedi. 

BAŞTA İSTEMEMİŞTİK

İnegöl'de faaliyet gösteren Artyaka'da 30 Domaniçli istihdam ettiklerini hatırlatan Yaka, “ Domaniç'te ki fabrikada şuan 20 çalışanımız var. Bir daha ki hedefimiz ise 55 çalışan. Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk burayı bize vermek için çok mücadele etti. Biz başta istememiştik. Şimdi ise burada olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

İNEGÖL'DE NEFES ALAMIYORUM

Günün 5-6 saatini Domaniç'te geçirdiğini söyleyen Yaka, “ Buradan neredeyse hiç gitmiyorum. Domaniç çok güzel. Buranın doğasını bozmayan işletmeler olsun. İnegöl'de tekstilciler dereleri mahvetti. İnanın balık bile tutamıyoruz. Buraya başka tekstilci girmemesi lazım” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit