Çukurca Beldesine maden firması girmesi yasaktır levhası asıldı. Levhada tepkisini dile getiren vatandaş Karadeniz şivesi kullandı.

Beldemiz Çukurca’ da 2017 Büyük yangından geriye kalan yeşil ormanlık yerde mermer arama veya işletme için gelen firmalar için bölge yol giriş güzergâhına, ağaçların kesilmesini istemeyen; geleceğini, çocuklarını, torunlarını düşünen duyarlı bir vatandaş mermer firmaları için esprili ve düşündürücü ikaz amaçlı levha yerleştirdi.

Mermer ocakları için, yeşillik alanlardaki geç yetişen ve oksijen deposu ardıç ağaçların firma tarafından sıfır kesim yapmak istemesi vatandaşlar tarafın büyük tepkilere yol açarken, kendilerince önlem almaya başladılar.

Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın vatandaşların, “Türkiye’nin her tarafından mermer elde edilebilir ama bu bölgede orman çeşitliliği önemli, endemik türler bakımından önemli, 2017 büyük yangında canla başla çabaladık ormanlarımızı ateşe kurban etmedik. Mermer ocağına da kurban ettirmeyiz” diye belirttiklerini ve yine vatandaşların hukuki ve demokratik yolla mücadele edip kararın iptal edilmesini sağlamak istediklerini söyledi.

Editör: Serdar Yiğit