Yeniden Refah Partisi Domaniç İlçe Başkanı Fatih Yalçınsoy'dan zehir zemberek açıklamalar.

YETKİLİLER TENEZZÜL EDİP AÇIKLAMA YAPMIYOR

Gazetemize yazılı basın açıklamasında bulunan, Yeniden Refah Partisi Domaniç İlçe Başkanı Fatih Yalçınsoy, ” Değerli Domaniçliler, ilçemiz sağlık hizmetleri konusunda çok kötü durumdadır. Yetkililer taleplerimizi doğal olarak sizin taleplerinizi ciddiye alıp, tenezzül edipte en ufak bir açıklama yapmamaktadır. Örneğin; İlçe hastanemizde diş hekimi var cihazları yok doğal olarak en ufak bir konuda hemen sevk, bir uzman hekimimiz yok oda doğal olarak en ufak bir konuda hemen sevk, Aile hekimlerimiz keza aynı bir Domaniçli kardeşiniz olarak insanımıza verilen değer benim içimi fazlasıyla acıtmaktadır.

HASTANEMİZİN İNŞAATI NİYE DURDURULDU ?

Hastane sağlık hizmeti vermekten çok, siyasi parti kurumu gibidir. Yeni yapılan hastanemizin inşaatı niye durduruldu? Gerçekler neyse bilgilendirilmek en doğal ve tabi hakkımız .20 senedir iktidarda olan ve her seçimde ilçemizde hatırı sayılı oy alan siyasi partinin ilçemize verdiği değer bu olmamalıdır! İnsanımız döküntü bir binada uzman doktoru bile olmayan bir hastanede sağlık hizmeti almayı hakketmiyor. Gidip bizzat gördüğüm doğudaki illerimizin en ücra ilçelerinde bile süper yollar ve hastaneler varken ilçemizin verildiği değer ortada! İşte biz yapacaktık ama şöyle oldu bu şekilde oldu gibi bahanelerin 20 senenin içerisinde hiçbir yeri yoktur.

EĞİTİM SINIFTA KALDI

İlçemiz eğitim konusunda da maalesef sınıfta kalmıştır. Her geçen sene liselere giriş sınavında veya üniversite sınavlarında başarı sırası geriye gitmektedir. Millî eğitim müdürlüğü tarafından kurslar

, seminerler yada öğrencileri geliştiren ne kadar faaliyet yapılmaktadır merak konusu? Eğitim çok önemli konudur, gençlerimizin çocuklarımızın geleceği her şeyden önde gelir. Millî eğitim müdürümüzden ricam önümüzdeki ders sezonundan itibaren daha çok sosyal faaliyet düzenlemesi, öğrencilerimize eğitici ve geliştirici faaliyetleri artırmasıdır.2021 yılında ilçemizin liselere giriş ve üniversite başarı ortalaması diğer ilçelere göre düşündürmektedir.

AÇIK AÇIK BELİRTİYORUM

Hiçbir siyasi kavga ve rant endişesi olmadan her şeyi açık açık belirtiyorum! Ne zaman bir beraber hareket etmeyi öğreneceğiz? Maalesef elimizde kısır ve gereksiz siyasi kavga yapmaktan hiçbir şey kalmadı. İlçe merkezimiz ve köylerimizdeki çiftçilerimiz bilinçsizce üretim yapıyor ve hakkettiği karşılığı doğal olarak alamıyor.

BU ŞEKİLDE OLMAZ

Hangi bitkiye hangi gübre ya da ilaç kullanımıyla ilgili veya ilçemizdeki toprak verimliliğiyle ilgili ilçe tarım müdürlüğü, ziraat odası veya tarım kredi kooperatifi çalışanları yılda kaç defa faaliyet düzenleyip çiftçilerimizle ortak seminer veya bilgilendirme yapıyorlar 'neredeyse sıfır. Bu şekilde olmaz! Tüm kurumlarımız sorumluğu oldukları her alanda ellerini taşın altına artık koysunlar. İlçemizde eğitim, sağlık, üretim nereden tutarsak tutalım elimizde kalıyor! DOMANİÇLİLER DEĞERLİDİR, DOMANİÇLİLER MİSAFİRPERVERDİR,İYİ NİYETLİDİR, fakat yeri ve zamanı gelince en güzel tepkiyi de verirler!
Örneğin; ilçemizde Ayçiçeği ekimi için destek te bulunuldu, çok güzel tebrik ederiz! Peki Ayçiçeği yetiştiriciliği için verimin maksimum düzeyde ve verilen emeğin karşılığını almak için güneşli gün sayısının fazla olması gerektiği, güneşli gün sayısının az olduğu zaman fotosentez miktarının azalacağı ve güneş ışığının %40 eksik olduğu gölge koşullarda verimde %65 azalma olacağından kaç kişiye bahsedilmiştir? Toprakta mineralleri çok seven bir bitki olması ve bizim topraklarımızın mineral yönünden az olması ve bunlar olmadığı için taneleri küçük ve çok fazla hastalık olacağını kaç kişi biliyor ? Hadi diyelim bir hikmek oldu hasat oldu, ilçemizde işlemek için yağhane yok! Nakliyesi osu busu yine maliyet! Zamnında İlçemizde ekilen alan hesaplanmadan Un fabrikası açılmış, yetiştirilen buğday az geldiği için çevre ilçelerden hatta başka illerden buğday getirilmiş ve sonunda hüsrana uğramıştır, sonuç olarak ilçemizdeki un fabrikası atıl durumdadır!
Gelelim ilçemizin en büyük sorunu nüfus konusuna; Yeniden Refah partisi olarak gittiğimiz her yerde bulunduğumuz her ortamda istihdam diyoruz.Bununla alakalı ilçemizdeki kurumlarımız ilçemizi tanıtıcı veya yatırımcıyı çekmek için ne gibi faaliyetlerde bulunuyorlar? 1,5 senelik ilçe başkanı olarak ben bile irili ufaklı birçok yatırımcıyla görüşürken bu kurumlarımız konuyla alakalı ne gibi çalışma içerisindeler açıkçası merak ediyoruz! Tüik'in verilerine göre ilçemiz 2020 yılında merkez ve köylerdeki 14 bin 525 iken 2021 yılında 320 kişi azalarak 14 bin 225 gerilemiştir. İlçemizdeki esnaflarımızın veya gelecek yatırımların en büyük etken maddesi nüfustur! Bununla ilgili ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte hareket edilmeli ve makul sonuçlar alınmalıdır.

İLÇEMİZİ SİYASET ÜSTÜ GÖRÜYORUZ

Son olarak; derdimiz şahıslar değil, görevi yapılan kurumların daha faal bir şekilde sonuç odaklı hizmet etmesidir. Bu konu ve düşüncelerle her zaman ifade ettiğimiz gibi ilçemizi siyaset üstü görüyor ve tek derdimizin sadece Domaniç ilçemiz olduğunu tüm Domaniçli hemşehrilerimize önemle bildirir saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit