Domaniç Hisar İlkokulunun girişimleriyle ayrılmaz bir bütün olan Domaniç ve Söğüt “Ana'dan Oğul'a Göç Yolu Kardeşliği” projesi kapsamında bir araya geldi. Akrabalık sevgi ve kültürel bağları güçlendirmeye yönelik yapılan bu proje kapsamında Domaniç ile Söğüt'ün öğrencileri birbirlerini ziyaret ederek hediyeleşti.

Anadan Oğula Göç Yolu Kardeşliği projesi kapsamında Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin ninesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi olan Hayme Ana'nın Çarşamba da bulunan kabrinden alınan toprak, Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek tarafından Ertuğrul Gazi Türbesine bırakılmak üzere öğrencilerle Söğüt Kaymakamına teslim edildi.

Sancak ise Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk tarafından Söğüt Belediye Başkanına gönderildi.
Göç Yolu Kardeşliği projesi çerçevesinde, Domaniç Hisar İlkokulundan 40 öğrenci Söğüt'ü ziyaret etti. Daha sonra ise Söğüt Salih ve Ömer Musaoğlu İlkokulu yine 40 öğrenci Domaniç'te karşılandı. Birbirleriye hediyeleşen öğrenciler Domaniç'te folklor ekibi ile karşılandı.

Daha sonra öğrenciler Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek

, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Domaniç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk'ü ziyaret etti. Ardından Söğüt'ten Domaniç'e gelen Salih ve Ömer Musaoğlu İlkokulu idareci, öğretmen ve öğrencilerine başta Hayme Ana Türbesi olmak üzere ilçenin tarihî ve kültürel yerlerini tanıttılar.

Projenin gelecek yıllarda daha geniş çerçeveli yapılması planlanıyor. Bu proje ile iki ilçenin bir biriyle kaynaşması hedefleniyor.

Editör: Serdar Yiğit