Haklarında soruşturma açılan yumurtacılardan Rekabet Kurulu'na sert tepki geldi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Yumurta Üreticileri Kütahya Bölge Başkanı Kemal Özkul, “Hafta da 3 kez yakıta zam geliyor. Buna bir şey söylenmiyor, bizim yumurtaya kabahat bulunuyor” dedi.

Rekabet Kurumu, Yumurta Üreticileri Merkez Birliğinin (YUMBİR) de aralarında bulunduğu 25 birlik ve teşebbüs ile yumurta üretimi alanında faaliyet gösteren 17 şirket hakkında soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu yumurta fiyatlarında kartel oluşturmaktan suçlandıklarını aktaran Yumurta Üreticileri Kütahya Bölge Başkanı Kemal Özkul gazetemize yaptığı açıklamada, “Yumurta fiyatları aldı başını gidiyor. Şuanda maliyetimiz 1 lira 6 kuruş, yani 36 lira maliyetimiz var. Yumurtanın gerektiği fiyat 45 – 48 lira civarı. Yumurta desteği olarak devlet bize mısır veriyor, destekleme yapıyor ama diğer hammadde girişlerinde ambalajda bunlarla maliyetlerimiz çok yükseldi. Biz zarar ediyoruz. Birde böyle suçlamalar gelince daha çok mağdur oluyoruz. Elimiz ayağımız kırılıyor. Tabi ki fiyatların böyle aşağıda olması tüketiciye yarıyor. Mazot fiyatları yükseliyor. Hafta da 3 kez yakıta zam geliyor. Buna bir şey söylenmiyor, bizim yumurtaya kabahat bulunuyor. Yapmamamız gereken sanırım tavukları kesmek. O zaman insanlar kartonunu 100 liraya yiyecek. Devlet bizden bunu istiyor. Biz zarar ediyoruz

kamagra pills

, dertliyiz “ diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit