Çocuklara küçük yaşta sanat aşkı aşılamak ve hayal güçlerini geliştirmek oldukça önemli, Domaniç Halk Eğitimi Merkezide bu imkanı Domaniç’in çocukları için sağladı.  Öğretmenleri sayesinde bir birinden güzel eserler çıkaran öğrenciler yetenekleri ile şaşırttı.

https://youtu.be/BuLintdQ4yA

Domaniç Halk Eğitimi Merkezi Resim Öğretmeni Naime Yurdusev gazetemize yaptığı açıklamada, Domaniç Ortaokulunda öğrencileri ile birlikte kurs açmaya karar verdiklerini ve ekim ayında kursu açtıklarını söyledi.  

 Halk Eğitimi Merkezlerinde 8 yıldır usta öğreticilik yaptığını söyleyen Yurdusev, Domaniç ortaokulu 5-6-7. Sınıf öğrencilerinden karma yaptıklarını belirtti.

Yurdusev, “2 sınıf birden açtık cumartesi ve pazar olmak üzere. Öğrencilerim 1 senedir benimle beraber resim yapıyorlar. Öncelikle içeriğimizden biraz bahsedeyim. Biz öğrencilerimize önce karakalem tekniğiyle çizmeyi öğretiyoruz. Tüm teknikleri öğrettikten sonra renk konusuna geçiyoruz ve çizdiklerimizi boyuyoruz. Aslında yağlı boya çalışmak istiyorduk ama akrilik boya zararsız ve su bazlı olduğu için onu tercih ettik. Bir dönem boyunca çalıştığımız çalışmaların sonuna geldik.  

Küçük öğrencilerden beklenilmeyecek derece yüksek yetenekler ortaya çıktığını söyleyen Yurdusev, “Domaniç’in çok yetenekli olduğunu gördüm. Talep çok olduğu için ilerleyen dönemlerde büyük yaş gruplarında yeni kurs planlamaları yapacağız” diye konuştu.

Öğrencilerden Melisa Yaman, “Naime Hocamızın sayesinde öğrendiğimiz bir sürü farklı teknikle böyle güzel resimler yapabiliyorum” derken Ulaş Tuluk, “Hocamız bize resimi karakalem tekniğiyle tuvale geçirmeyi ve nesneleri boyamayı öğretti. 3 katta resimi geçiriyoruz, ilk aşama taslak, 2. tonlama, 3. ise detayalar. Ben eskiden resimde bu kadar iyi değildim, Naime hocam sayesinde kendimi fazlasıyla geliştirdim” dedi.

Yine öğrencilerden Hacer Asya Karakoyun böyle bir yeteneğe sahip olduğunu daha önce bilmediğini ve öğretmenleri sayesinde bu yeteneğini keşfettiğini söyledi.

Editör: Serdar Yiğit