Türkiye Çevre Haftası ve Dünya Çevre Günü dolayısıyla Domaniç Hisar İlkokulu tarafından kurulan stantlarda vatandaşlardan çevreyi kirletmeyeceklerine dair “söz veriyorum” başlığı altında imza toplandı.

https://youtu.be/f9ZZNcC-cPo

Hisar İlkokulu tarafından Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre ve doğa konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte ilçe merkezinde ellerinde pankartlarla yürüyüş gerçekleştirildi ve çevre temizliği yapıldı.

Daha sonra ilçe merkezinde dört ayrı yerde kurulan stantlarda vatandaşlardan çevreyi kirletmeyeceğine dair maddelerin bulunduğu “söz veriyorum” imzası toplandı.

Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Hisar İlkokulu Müdür Yardımcısı Ramazan Çevik, okulda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptıklarını ve öğrencilerle belgesel izlediklerini söyledi.

Çarşı da çöp ve imza topladıklarını belirten Çevik, “ Buradaki amacımız çöp toplatmak değil, bir farkındalık oluşturmak. Çünkü doğanın önemini onlara ancak bu şekilde anlatabilirdik. Doğa ölüyorsa

, sıra insanlara da gelecektir. Bu düsturla çocuklarımıza bir bilinç oluşturmak istiyoruz” dedi.

Hisar İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Fatmanur Tunç çöplerin çöplere, geri dönüşebilenleri de geri dönüşüme atılması gerektiğini hatırlatarak, “Mesela cam bir şişeyi atmak yerine. Annemiz evde meyve suyu yaptığında onun için koyup cam şişeyi böyle değerlendirebilir” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit