Kaymakam Muhammed Enes İpek Başkanlığında toplanan orman yangınları mücadele komisyonu tarafından belirli alanları dışında kalan ormanlık alanda mangal, semaver, ateş yakmak yasaklandı. Ayrıca düğünlerde havai fişekte yasaklandı.

Alınan karar çerçevesinde Domaniç’te 31 Ekim 2022 tarihlerine kadar resmi tescilli piknik/mesire alanları dışında kalan ormanlık alanlarda mangal, semaver gibi ateşli piknik yapmak yasaklandı.

İZİN VERİLEN ALANLAR

Mangal, semaver ve ateş yakılabilecek alanlar Domaniç Kocayayla, Topuk Yayla, Çatalalıç olarak belirlendi. Ayrıca Ilıcaksu, Güney Köyü mesire alanı ve başında personeli bulunan mesire yerleri dışında ateş yakmak, mangal ve semaver kullanmak yasaklandı.

AKŞAM ATEŞ YAKMAK YASAK

Belirlenen bu alanlarda akşam saat 20.00’den sonra ateş yakmak yasaklandı.

DÜĞÜNLERDE HAVAİ FİŞEK YASAKLANDI

Tüm ilçe sınırları içerisinde düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek ve dilek balonu gibi yanıcı maddelerin tümü yasaklandı.

AV YAPMAK YASAK

Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda verilen av izinleri hariç

buy kamagra

, 31 Ekim 2022’ye kadar ormanda her türlü av yapmak yasaklandı.

UYMAYANLARA 3 YILA KADAR HAPİS VE PARA CEZASI

Ormanlık alanlarda Jandarma ve Orman Muhafaza Memurlarından oluşan ekipler ikaz ve kontrolleri yapacak, kurallara uymayanlara 6831 sayılı orman kanunun 67’nci maddesince, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası hükümleri doğrultusunda işlem yapılacak.

Editör: Serdar Yiğit