Önceki dönem CHP İlçe Başkanı ve 2019 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan Adayı Temel Ergün'den artan yakıt maliyetlerine çözüm önerisi.

Ergün yaptığı açıklamada

, “İlçemizde ve köylerinde geneli asgari ücretle çalışan ve emeklilerden oluşan halkımızın geçim sıkıntısı ,Yüksek kömür maliyetleri ve getirilmeyen doğal gazdan sonra hat safhaya çıkmıştır. Ev sahipleri kışı geçirmek için en az tonu şimdilik 2500 TL den 4 ila 5 ton kömür almak yıllık 10 - 15 bin TL arası ısınma için para ayırmak zorunda kalacaktır. Eğer ki bir de kiracıysanız aylık 2000 TL yi geçiyor kira ve kömür masrafı. Vatandaşımız ev sahibi olan kendi evinde kiracı gibi para ödüyor, kirada olanda, asgari ücretin yarısını kiraya vermek zorunda kalarak geçim sıkıntısına giriyor.

Sonuç olarak çözüm önerim; Söz verilen Doğal gazın ilçemize derhal kazandırılması yada belediyemizin kuracağı yada var olan şirketle, toptan ķömür getirerek daha hesaplı kömür satması olmalıdır. Kış gelmeden İlçemizdeki ısınma Barınma sorunu çözülmedir. Değerli başkanlarımızın bu konuda ivedi hassasiyet göstermesi halkın yararınadır” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit