TRT'nin sevilen dizisi Gönül Dağı'nın bir seti Domaniç'te çekilecek. Dizinin yetkilileri Domaniç'e gelerek, senaristin yazdığı kriterlere uyan bir mevki tespit etmek için yer aradılar. Aranan mekan bulunursa yaz aylarında bir set Domaniç'te çekilecek.

Domaniç'te de çok sevilerek izlenen dizi için, Çamlıca Muhtarı Numan Yaşar, dizi ekibiyle bir şekilde iletişim kurmuş ve ısrarla bir sette Domaniç'te çekilmesi için taleplerde bulunmuştur. Bu bölgenin insanı olan senarist'te bölgeyi ve buraların doğal güzelliğini bildiği için senaryoda Domaniç ile ilgili bir bölüm yazmış. Bunun üzerine Domaniç'e gelen yetkililer, yeşil bahçeler içinden dere geçen bir mekan aramaya başladılar. Domaniç belediyesinden destek isteyen yetkililer, Belediye Başkan Yardımcısı Şuayip Çakır ve gazetemizin de destekleri ile yer belirleme çalışmaları için kriterlere uyan köyleri bir dolaşarak senaryoya uyan yer aradılar. Belirlenen yerlerin dron görüntüleri tarafımızda çekilerek yapımcı ve senariste sunulacak. Yerler uygun bulunursa, yazın Gönül Dağı dizisinin bir setti Domaniç'te çekilecek.

Gönül Dağı, dizisi, 17 Ekim 2020 tarihinde TRT 1'de yayınlanmaya başladı. Aile, komedi, aşk ve dram türündeki dizi, yazar Mustafa Çiftçi'nin bozkır hikâyelerinden esinlenerek çekilmiştir. Köprü Film yapımı dizinin yapımcılığını Ferhat Eşsiz üstlenmektedir. Yönetmen koltuğunda, daha önce geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Yeşil Deniz dizisinin 'de yönetmeni olan Yahya Samancı bulunmaktadır. Dizinin başrollerinde Berk Atan, Gülsim Ali İlhan, Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Cihat Süvarioğlu ve Semih Ertürk yer almaktadır.

Editör: Serdar Yiğit