İlçemize bağlı Sarıot köyü düğünlerle ilgili yeni kararlar aldı.

Köy muhtarı Sadık Eryaşar, dürünün ve pazar günleri yemeğin kaldırıldığını, konvoya kısıtlama getirildiğini duyurdu. Uymayanlara ceza uygulanacağını belirtti.

Muhtar Eryaşar, “ Evlenme ve sünnet düğünleri için, gömlek, yazma, penye vesaire tüm hediyelikler kaldırılmıştır. Pazar günü yemek tamamen kaldırılmıştır. Cumartesi günü kına evinde olan çeyiz yemeği kaldırılmıştır. Evlenme düğünlerinde cumartesi günü saat 17.00 de eğlence ve yemek başlayacak olup akşam 22.00 ye kadar yemek devam edecek eğlence 24.00 de son bulacaktır. Evlenme düğünlerinde pazar günü 12.30'da eğlence başlayacak olup, 13.30'da damat süzme yapılıp 14.00'de gelin almaya gidilecektir” dedi.

Muhtar, Gelin almaya giderken konvoyda 25'ten fazla aracın olmayacağını belirterek eğlence saat 17.00'de tamamen biteceğini ifade etti.
Evlenme düğünlerinde takı gelin alındıktan sonra pazar günü olarak aynen devam edeceğini hatırlatan Eryaşar, “Düğünlerimizde ev ev gezerek çağırma sistemi bitmiş olup, köy anons sisteminden tüm misafirler davet edilecektir. Ayrıca köyde ikamet eden halkımıza davetiye dağıtma kalkmıştır. Köyümüz için tüm davetler anons sisteminden ilan edilecektir. Alınan kararlara tüm köy halkımızın uyması zorunludur. Alınan kararlara uymayanlara muhtarlık tarafınca cezai işlem uygulanacaktır” diye belirtti.

Editör: Serdar Yiğit