Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek, İlçe de ilk defa tüm kurumların katılımı ile Domaniç Afet Risk Azaltma Planı Çalıştayı düzenledi.Tüm kurumların, muhtarların ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı çalıştay da her kurum, afet anında ilk yapılacaklar hakkında hazırladığı çalışmalarının sunumunu yaptı.

Küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle büyük ormanları olan Domaniç'te orman yangınlarına karşı alınacak önlemler, sel, taşkın ve deprem anında neler olacağı ve çalışmaların nasıl yapılacağı konumsunda brifingler verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam İpek, “ Orman yangınlarının yüzde 98'i insan kaynaklı olduğu tespit edildi. Kontrolüz yakılan piknik ateşi, anız yakılması, yere atılan şişelerin çıkardığı yangınlar, ormanlarımız da katliama neden oluyor. Bu yüzden yaz boyunca mesire alanları dışında ateş yakmak, düğünlerde havai fişek atmak kesinlikle yasaktır. Dağlarda çobanlar, köylerde, imamlar ve muhtarlar, yollarda Domaniç Kooperatifi gördüğü ateşi ihbar etsin. Yerlere çöp atanlara af yok cezalandırılsın. Afet tedbirlerinin maliyeti bir lira ise afet sonrası hasarı onarmanın maliyeti yedi liradır. Yani yedi kat daha fazladır“ diyen Kaymakam Enes İpek, talimatlara kesinlikle uyulmasını uyarısında bulundu.

Kütahya AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun'da yaptığı uzun konuşmasında, “Domaniç Kaymakamı tarafından ilk defa yapılan bu çalıştay bu güne kadar hiçbir yerde yapılmamıştır. Çok büyük, çok güzel bir çalışmadır ve örnek teşkil etmektedir. Gittiğim her yerde bu çalıştayı anlatacağım” dedi.

Domaniç Gazetesi arşivinden ilçede meydana gelen afetlerin gösterilmesi ile başlayan sunumlar, tüm kurumların sunumlarının ardından sona erdi.
Hisar İlkokulu konferans salonunda gerçekleştirilen sunuma, Domaniç Kaymakamlığı, Domaniç Belediyesi, Çukurca Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Hastanesi, Özel İdare Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü, Siyasi Parti temsilcileri, STK Temsilcileri ve Muhtarlar katıldı.

Editör: Serdar Yiğit