Domaniç Yeniden Refah Partisi (YRP) İlçe Başkanı Fatih Yalçınsoy, Domaniç ilçesinde eksikliği bulunan konaklama başta olmak üzere, sokak köpekleri ve diğer konular hakkında Kaymakamlık ve Belediyeden istek ve taleplerde bulundu.

Domaniç Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Fatih Yalçınsoy yaptığı yazılı açıklamasında şu cümleler yer aldı, “Domaniç ilçe merkezinde köylerimizden gelen, tayini olup yeni gelen memurların veya ilçe merkezimize farklı illerden gezmeye gelip kalabileceği konaklama ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ücretsiz ya da ücretli kalabileceği misafirhane bulunmamaktadır. Ayrıca ilçe merkezinde çocuk emziren annelerin çocuklarını emzirebileceği, köylerimizden gelen bayanlar için kış aylarında sıcak bir sosyal tesis bulunmamaktadır.
İlçe merkezinde yangın, sel gibi afetlerde kullanılmak üzere, köylerimizden gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın konaklayabileceği, içerisinde küçük çocuklarımızın oyun oynayabileceği alanlar bulunan, küçük çocukları olan annelerimizin çocuklarını emzirebileceği bir sosyal tesis yapılmasını talep ediyoruz. İlçe merkezinde hibe yöntemiyle kaymakamlık bünyesine kazandırılmasının ve gerekli düzenlemelerin yapılarak Domaniçli hemşerilerimizin hizmetine sunulmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yalçınsoy, ilçede tehlike yaratan sokak köpekleri hakkında da şu açıklamada bulundu, “İlçemizdeki sokak köpekleri tehlikeli bir durum haline gelmiştir. Sayıları giderek çoğalmıştır. Okula giden öğrencilerimiz çok sıkıntılı bir şekilde okula gidip gelmekte can güvenlikleri tehlikeli bir durum haline gelmiştir. Aynı konu vatandaşlarımız içinde tehlike oluşturmaktadır.
Kaymakamlığımız veya belediyemiz sokak köpeklerine barınak yaparak, ya da diğer ilçe Kaymakamları ile ortak bir çalışma yapılarak çözüme kavuşturulmasını, bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yalçınsoy, “Belediyemizin bu sene yapılacak olan Kırkpınar'dan da eski yağlı güreş organizasyonunu pandemiden dolayı bir kaç senedir yapılamadığı için daha görkemli ve şaşalı yapmasını, tanıtım reklam gibi çalışmaların bir ay öncesinden başlamasını, pandemi ve ekonomik sıkıntılardan dolayı halkımızın bir nebzede olsun mutlu olup eğlenmeye ihtiyacı olduğu için ilçemize ülke çapında ünlü bir sanatçının getirilmesi ve konser organizasyonu düzenlemesini talep ediyoruz” diye belirtti.

Editör: Serdar Yiğit