CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, 15 Haziran 2012’de kapatılan Domaniç Adliyesinin tekrar açılması için Adalet Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

2012 yılına kadar hizmet veren Domaniç Adliyesinin kapatılarak Tavşanlı Adliyesine bağlanmasının uzun yıllardır bölge halkını mağdur ettiğini belirten Kasap şöyle dedi:

“Son yıllarda hızla göç veren, içi boşalan, ekonomisi günden güne küçülen Domaniç ilçemizde bir Adliyenin olmaması vatandaşlarımızı 45 km. uzaklıktaki Tavşanlı Adliyesine gitmek zorunda bırakmaktadır. Bu durum bölgede yaşayan vatandaşlarımızı etkilemektedir. Ayrıca herhangi bir adli olayda Tavşanlı’dan Domaniç’e adli personel gelmekte zorlanmakta ve uzun saatler sonucu bölgeye ulaşabilmektedir. Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen Domaniç Adliyesini açmamakta ısrar eden Adalet Bakanlığı bu hatadan dönmeli ve bölge halkının yaşadığı sorunlara kayıtsız kalmamalıdır.”          

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda Milletvekili Kasap tarafından verilen soru önergesi ise şöyle;

“O zaman ki adıyla Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunun 15.06.2012 tarih ve 347 sayılı kararı ile Kütahya Domaniç Adliyesi 15 Haziran 2012’de resmen kapatılarak, Tavşanlı Adliyesine bağlanmıştır. Bu sebeple son yıllarda hızla göç veren, içi boşalan, ekonomisi günden güne küçülen Domaniç ilçemizde bir Adliyenin olmaması vatandaşlarımızı 45 km. uzaklıktaki Tavşanlı Adliyesine gitmek zorunda bırakmaktadır. Bu durum bölgede yaşayan vatandaşlarımızı etkilemektedir. Ayrıca herhangi bir adli olayda Tavşanlı’dan Domaniç’e adli personel gelmekte zorlanmakta ve uzun saatler sonucu bölgeye ulaşabilmektedir.

Bu bağlamda:

  1. 2012 yılına kadar hizmet veren Domaniç Adliyesini tekrar açmayı düşünüyor musunuz?
  • Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve 45. km uzaklıktaki Tavşanlı Adliyesine gitmek zorunda kalmamaları için Bakanlık olarak bir önlem alacak mısınız?
  • Kütahya’nın Domaniç ilçesinde herhangi bir adli olay yaşandığında Tavşanlı’dan Domaniç’e adli personel gelmekte zorlanmakta ve bölgede sorunlar yaşanmaktadır. Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen Domaniç Adliyesini açmamakta neden ısrar ediyorsunuz? “
Editör: Serdar Yiğit