“Pet Şişesini Çöpe Atma, Potaya At” sloganıyla beldenin muhtelif yerlerine Pet Şişe Kumbaraları yerleştirildi.

Çukurca Belediyesi, geri dönüşümü yaygınlaştırmak ve çevre bilincini artırmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Çalışmalar kapsamında şehrin çeşitli noktalarına estetik görünümlü Pet Şişe Toplama Kumbaraları yerleştirildi.

Çukurca Şehit Veli Selçuk Okul öğrencileri, Belediye Projesine uygulamalı olarak destek verdi.

Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüm çalışmaları kapsamında pet şişeleri de ayrı toplamaya başladı. Pet şişelerin diğer atıklara karışmadan toplanabilmesi amacıyla Beldenin belirli noktalarına potalı şık tasarımları ile dikkat çeken Pet Şişe Toplama Kumbaraları yerleştirildi.

Belediye ekiplerinin okullara, düğün salonlarına ve parklara konulan kumbaraların montajı sırasında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Emin Taşgın, toplumda çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdikleri bu projeye tüm Belde Vatandaşların desteğini beklediklerini söyledi.

Çevrenin korunması konusunda özellikle gençlerden daha duyarlı davranarak örnek olmalarını isteyen Başkan Taşgın, “Beldemizin çeşitli noktalarına yerleştirdiğimiz bu kumbaralar sayesinde doğada bin yıl boyunca yok olmayan plastik ambalaj atıklar, geri dönüşüme kazandırılacak ve böylece pet şişe ve ambalaj atıklar kolayca toplanacak ve kaynağında ayrıştırılan ambalaj atıkları çöpe gitmeyecek. Çocuklarımıza ve gençlerimize daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak için Çukurca Belediyesi olarak bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda başlattığımız kampanyalara ve çalışmalara önümüzdeki dönemde yenileri de eklenecek.” dedi.

Editör: Serdar Yiğit