Domaniç'te orman yangınlarına karşı gönüllü seferberlik başlatıldı.

Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü Alagöz Orman İşletme Şefi Erdem Tetik tarafından orman yangınlarında gönüllü olan 120 kişiye eğitim verildi.

Düzenlenen eğitime katılan adaylara yangına müdahale, ilk yardım, kişisel koruyucu donanımların kullanımı, iş güvenliği, orman yangınlarında kullanılan araçlarla ilgili eğitimler verildi.

Domaniç'te yangın gönüllüsü olmak isteyenler Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü başvuru yapabilir.

Orman yangın gönüllüsü olabilmek için; 18 yaşını doldurmuş olmak, adli sicil kaydı olmamak, sağlık raporu olan, teorik ve uygulamalı orman yangınları eğitimini almış ve sertifika almış olmak, şartları aranmaktadır.

Gönüllülerin görevleri ise şunlardır:
Orman yangını ihbarı üzerine, kişisel koruyucu donanım, araç ve ekipmanları ile ekip halinde olay yerine hemen intikal etmek. Yangınlara müdahale etmek ve söndürmek. Orman yangınları esnasında her türlü kaza ve mahsur kalma gibi teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek, her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek. Devlet malını koruma ve uzun süreli kullanabilme anlayışı ile görev yapmak. Kişisel koruyucu kıyafetlerini muhafaza etmek ve bunların temiz ve düzenli bulundurulmasını sağlamak. Alet, edevat ve araçların bakım ve temizliklerini yapmak. Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen diğer eğitim ve tatbikatlara katılmak.

Editör: Serdar Yiğit