CHP İlçe Başkanlığı hastane önünde basın açıklaması yaptı. İlçe Sekreteri Engin Uysal, ihalesi iptal edilen entegre hastanenin biran önce kamu hastanesi olarak yapılmasını istediklerini belirterek, adliyenin de geri gelmesi için sen ben demeden uğraş verilmesi gerektiğini hatırlattı.

YENİ HASTANEMİZ KAMU HASTANESİ OLSUN

CHP İlçe Sekreteri Engin Uysal yönetimi ile birlikte yaptığı açıklamada, ” Yapılmakta olan Entegre İlçe Hastanesinin yapım sözleşmesinin iptal edildiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Umarız ihale süreci bir ya da iki yıl gibi uzun bir süreçte yapılmaz, en kısa süreçte ihale tekrar edilir ve Hastanemiz en kısa sürede hizmete girer. Yetkililerden bu konu ile ilgili açıklama yapmalarını tüm Domaniç halkı gibi bizde bekliyoruz. Diğer bir konu ise İlçe Hastanemiz entegre hastane olduğu için (gerçekte 1.Basamak Sağlık Merkezi) uzman hekimimiz bulunmamakta halkımız en küçük bir rahatsızlığı için çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalmaktadır. Bu nedenle inşallah yeni yapılacak hastanemizin Kamu Hastanesi statüsü kazanması tüm halkımızın yararına olacaktır. Bu konuyla İlgili TBMM Sağlık Komisyonu üyesi Kütahya Milletvekili Sayın Ali Fazıl Kasap'tan desteklerini rica ettik konuyla ilgileneceği bilgisini bizimle paylaştı.

ADLİYENİN GERİ GELMESİ EN BÜYÜK ARZUMUZ

Diğer bir konu ise yıllar önce kapatılan Adliyemizin ilçemize tekrar geri getirilmesi en büyük arzumuzdur. Bu konu ile ilgili CHP olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Bizim bu konudaki tavsiyemiz ve arzumuz tüm partilerden temsilcilerin bulunduğu bir komisyon oluşturulması ve Ankara'ya giderek derdimizi elbirliğiyle tüm siyasi parti yönetici ve Milletvekillerine anlatarak hakkımız olanı elbirliğiyle almaktadır. Konu Domaniç ise sen, ben deme lüksümüz olmamalı diye düşünüyor ve gelin hep birlikte Domaniç için mücadele edelim diyoruz. Saygılarımızla” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit