Domaniç'te düzenlenen programlarla, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107.yılı kutlandı.

İlk olarak anıta İlçe Kaymakamı Muhammed Enes İpek, çelenk bıraktı. Ardından da Belediye Başkanı Sahvet Ertürk çelenk koydu.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Habil Öztürk yaptı. Öztürk, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi, şükranla anıyor, saygılarımızı sunuyoruz. Cumhuriyete Aşk ve Sadakatle bağlı, Kanun Ordusu Jandarma, Anafartalardaki, Kireçtepedeki Aynı Ruh ve İnançla 183 Yıldır Aziz Milletimizin emrinde olmaktan onur ve kıvanç duyarız" ifadelerini kullandı.

Domaniç Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Domaniç Muhammed Safitürk Ortaokulu tarafından hazırlanan program Domaniç Hisar İlkokulu Konferans salonunda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program; Kur-anı Kerim tilaveti, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, Şiir, Kadın Kahramanların Tanıtımı, Oratoryo, Slayt Gösterisi, Koro, tiyatro gösterisi ve Kaymakam Sayın Muhammed Enes İpek, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’ün düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile son buldu.

Programa Kaymakam Muhammed Enes İpek, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, Chp İlçe Başkan Yardımcısı Bilal Yiğit, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Serdar Yiğit