Cumhurbaşkanı kararıyla 7 ilçede yağlık ayçiçeği ekimi destekleme kapsamına alınan Domaniç ilçesinde halk desteklemelerden umutlu.

https://youtu.be/p4eMBf2AzbA

Resmi Gazete'de yayımlanan ve 2021 yılında yapılacak tarımsal desteklemeler ile 2022 yılında uygulanacak gübre ve sertifikalı tohum kullanım desteklerine ilişkin kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararına göre, Aydın Efeler, Köşk, Sultanhisar ve Yenipazar, Karabük Eskipazar, Kütahya Domaniç ile Sivas Hafik ilçelerinde yağlık ayçiçeği ekimi desteklenecek.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özoğul, karara çok mutlu olduklarını dile getirerek, “ Eskiden ilçemizde çok ayçiçeği ekilirdi. Sonrasında ise tamamen bırakılmıştı. Geçtiğimiz yıl bu tekrar denendi ve çiftçilerimiz de tekrar üretime geçti ve verim aldı. Şimdi Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilçemiz teşvik kapsamına alındı. Şuanda muhtarlarımız talepleri topluyor. Tüm gücümüz ile Domaniç’te ayçiçeği ekimi yapacağız” dedi.

Domaniç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Deniz Tuluk geçen yıl bir köyde ekim yaptıklarını ve buradan üreticilerin çok memnun kaldığını belirterek, Domaniç’te üretimi artırmayı planladıklarını söyledi. 

Eskiden ilçede ayçiçeği yağı çıkartma işletmesi bulunan Nuri Aydın, üreticiler Gani Önder ve Selamettin Yılmaz alınan karardan memnun olduklarını belirttiler.

Öte yandan köylerde muhtarlar talepleri topluyor ve talebin çok fazla olduğu edinilen bilgiler arasında.

Domaniç’te eskiden ayçiçeği ekilirdi ve ilçe de 4 adet ayçiçeği yağı çıkartan işletme vardı.

Editör: Serdar Yiğit