İlçemize bağlı Çarşamba köyü Hayme Ana türbesine gelen ziyaretçilerin kullanabilmesi için umumi wc ve tanıtım-teşhir büfesi yapılıyor.

Hayme Ana türbesine gelen ziyaretçilerin kullanabilmesi için türbe yakınlarında uygun bir wc bulunmuyordu. Ayrıca yine tanıtım ve teşhir alanı da yoktu. Kütahya Valimiz Ali Çelik'in girişimleri sayesinde bu sorun artık ortadan kalkıyor.

Yıllardır talep edilen ama çözülemeyen umumi wc ve tanıtım-teşhir büfesi için bu yıl ödenek ayrıldı.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Kaymakamımız Muhammed Enes İpek, “ İl Özel İdaresinde 2022 yatırım programına alınarak ödenek ayrıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliğimizce ihalesi yapılmış olup, yüklenici firma ile sözleşmesi imzalandı. Yapılacak olan bina bölgenin mimari yapı karakterine uygun şekilde projelendirildi. Bay-bayan ve özürlü wc yanı sıra 35 m2 kapalı alan tanıtım ve teşhir büfesi, 35 m2 kapalı, 35 m2 açık alanı olan satış büfesi yapılacak. Bu projenin hayata geçirilmesinde verdikleri desteklerden dolayı Valimiz Sayın Ali Çelik'e İlçemiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Ali Çelik, geçtiğimiz sene yıllardır üstü kapatılmayan açık tribünlerin üstünü kapattırmış ve töreni izlemeye gelen vatandaşların güneş ve yağmurdan korunmasını sağlamıştı.

Domaniç Gazetesi ailesi olarak başta Sayın Valimiz Ali Çelik'e ve Kaymakamımız Muhammed Enes İpek'e ata yadigarı bu topraklara yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ederiz.

Editör: Serdar Yiğit