Domaniç Esnaf Sanatkârlar Odası Mevcut Başkanı Yahya Türk, oyların büyük çoğunluğunu alarak yeniden Başkan seçildi.

Domaniç Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanlığı seçimlerinde bu yıl 3 aday yarıştı. 47’si kadın 287 aktif üyenin bulunduğu Domaniç’te Kütahya Esnaf Odası başkanı İbrahim Yiğit’in divan başkanı olarak görev yaptığı kongre, şehitlerimizi için saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Ahmet Özoğul, mevcut yönetimin 4 yıllık faaliyet ve denetim raporları okunarak kurula arz edildi.

Oda Başkanlığına adaylar sırasıyla kendilerini tanıtıp vaatlerini anlattılar.

İlk konuşmacı Volkan Çeklik,  yaptığı konuşmasında öncelikle kendini tanıttıktan sonra, vaatlerini sıraladı. Çelik, seçilsem de seçilmesem de Domaniç’e ve esnaf odasına hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

İkinci konuşmacı İbrahim Akgüneş ise, yıllardır aynı kişilerin Oda başkanı olduğunu artık gençlerin önünün açılması gerektiğini, seçilirse Domaniç’e renk getireceğini söyledi.

Son konuşmacı mevcut oda başkanı Yahya Türk, mikrofonun azizliğine uğradı. Yahya Türk bu işlerin Ankara da çevre ve fedakarlık la yürüdüğünü söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Kongre, Domaniç Esnaf Odası binası toplantı salonunda yapıldı. Özellikle 3 adayın olduğu bir seçimde bu kadar kalabalığın Pandemi şartlarında bu kadar dar salonda yapılması eleştirilere neden oldu.

Toplamda 222 Kişinin oy kullandığı seçimde oyların 150’si Yayha Türk’e, 42’si İbrahim Akgüneş’e, 29’u Volkan Çelik’e verildi. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Editör: Serdar Yiğit