Kütahya Valisi Ali Çelik, bir dizi ziyaret için geldiği Domaniç’te, evi yanan şehit ailesini ziyaret etti. Muhtarlarla toplantı yapan Vali Çelik, Çukurca Şehit Veli Selçuk İlk ve Ortaokulunda, FETEM sınıfının açılışını gerçekleştirdikten sonra Çukurca Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin çalışmalarını yerinde inceledi.

https://youtu.be/XbRDdWN7YvI

ŞEHİDİMİZİN AİLESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde, 1 Mart 2022 Salı gece yarsı çıkan yangında Erikli Köyü Karaburun mahallesinde oturan Şehit Efraim Yıldırım’ın 73 yaşında ki Anne ve Babası Ayşe ve Selim Yıldırım’ı Ilıcaksu’da ki kızının evinde ziyaret etti.

Çelik, “Kış ortasında, yangından dolayı evsiz kalan Şehit ailesinin evi en kısa zamanda yapılacak ve ihtiyaçları karşılanacak bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Çukurca Şehit Veli Selçuk İlk ve Ortaokulunda Tekfen Vakfı tarafından yaptırılan FETEM sınıfının açılışını gerçekleştiren Vali Çelik Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın’dan ve okul müdüründen okul ile ilgili bilgi aldı. Öğrencilerle de sohbet eden Çelik, öğrencilerden ezbere dayalı değil araştırmaya dayalı ve sorgulayıcı birer öğrenci olun tavsiyesinde bulundu.

Çukurca kooperatifini de ziyaret eden Vali Ali Çelik, Kooperatif Başkanı Resul Özoğul’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

MUSTAFA ŞİMŞEK’İN DOSTLUĞUNDAN MIDIR NEDİR DOMANİÇ’İ ÇOK SEVİYORUM

Domaniç’te Muhtarlarla bir araya gelen Vali Ali Çelik, burada muhtarların taleplerini dinledi. Muhtarlar adına ilk söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Sadık Eryaşar, “ Sayın Valim, bizim yıllardan beri taleplerimiz hep aynı. Hala köylerimizin su sorunu ve Pazaralanı ile Yeşilköy içme suyu barajları gibi bir çözüm yolumuz var. Anca bu iki barajımızla ilgili hiçbir hareket yok. Tavşanlı yolu inşallah bu yıl başlıyor ama çoğu köyümüzde ve Domaniç-İnegöl yolunda telefonlar çekmiyor” diye isteklerini sıraladı.

Vali Çelik, “ Rahmetli Mustafa Şimşek abiyi çok sevmiştim. Onun şahsında Domaniç’i ve Domaniçlileri de gerçekten çok seviyorum. En kısa zamanda ziyaret ettiğim Domaniç için elimden geleni elbette yaparım. Ama şu son yıllarda ne kadar felaket varsa bize denk geldi. 15 Temmuz, Pandemi, Küresel kriz derken şimdi bir de komşuda savaş çıktı. Pazaralanı göledi ve Yeşilköy göledi için çok uğraştık ama şartlar müsaade etmedi. Bu yüzden bu yıl en acil su ihtiyacı olan köylerimize bakacağız. Pazaralanı göledi 2023’e kaldı. GSM şirketleri abone sayısına bakarak yatırım yapıyor. Onlara bir şey diyemiyoruz.  Kütahya yüz küsur köyümüzde cep telefonları çekmiyor. Uğraşıyoruz ne yapabiliriz diye. Elimizden geleni yaptığımızı da yapacağımızı da biliyorsunuz. Ama elimizden geleni yapmak içinde gayret edeceğim. Buradaki arkadaşların da zaten hepsinde bir Mustafa Abi sevgisi saygısı var ki bunun da saklayamam” dedi.

DOMANİÇ GAZETESİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Ali Çelik Kütahya da bir ilki gerçekleştirerek, küçük bir ilçenin yerel gazetesini makamında ziyaret etti.  Domaniç Gazetesine ziyaret eden Çelik, “Küçücük ilçe de yaptıklarınızı ve ulaştığınız rakamlar gerçekten takdire şayan. Sizi yakinen takip ediyorum ve başarılarınızı tebrik ediyorum” dedi.

Domaniç ziyaretine Kütahya Valisi Ali Çelik, yanın da Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya protokolü, Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Çukurca Belde Belediye Başkanı Emin Taşgın katıldılar.

Editör: Serdar Yiğit