Domaniç Futbol Sahasında Sarıot-Çamlıca maçı bir taraftan derbi havasında geçerken, öte yandan her iki takımın taraftar ve oyuncuları da adeta centilmenlikte yarıştılar.  Çamlıcalılar saha kenarında kurdukları stantlarda her iki takımın taraftarlarına ve futbol severlere pilav ve ayran dağıttılar.

Futbol holiganları, çirkeflikleri, küfürleri ve kavgaları ile zaman zaman futbol severleri bile futboldan soğuturlar. İlçemizde de eskiden böyle çirkin olaylar olurdu.

Araya giren Pandemiden midir yoksa kültür seviyesinin arttığından mıdır bilinmez, son zamanlarda futbolda kalite iyice arttı.  Münferit olaylar olsa da neredeyse her maçta dostluk kazanıyor.

Rakipsiz oynanamayan futbolda bu güne kadar rakiplere düşman gözü ile bakılırdı. Artık tüm taraflar bir birine oyun partneri olarak bakmasını öğrendi. Umarız bu güzellik de böyle devam eder ve dünyanın en zevkli oyununu ailecek izlemeye gideriz.

Bu güzelliğe bu hafta Domaniç’te bir yenisi daha eklendi. Çamlıca’nın renkli siması ve köy muhtarı Numan Yaşar, spor kardeşliktir desturu ile ve maçın oynanacağı gün kandil olması nedeni ile her iki köyün oyuncu ve taraftarlarına pilav ve ayran dağıttı. 1-1 biten ve tamamen centilmenlik havasında geçen maçın ardından Muhtar Numan Yaşar eline torbayı alıp bir arkadaşı ile tüm sahanın çevresini temizledi.

Çamlıca’nın bu güzel jesti ise tüm taraflardan ve herkesten alkış aldı.

Editör: Serdar Yiğit