Domaniç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 6 bin 400 adet ceviz fidanı dağıtıldı. Burada konuşan Kaymakam İpek, ilde yakalanan başarının önce bölgede, daha sonra ise ülke genelinde sağlanmasını diledi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapılan törende 400 dekar alanda kullanılmak üzere 6 bin 400 adet ceviz fidanı vatandaşlara dağıtıldı. Yıllık ortalama 100 ton cevizi toptancıyla buluşturan Domaniç, marka olma yolunda hızla ilerliyor.

Burada törene katılan Kaymakam Muhammed Enes İpek, “Tüm çiftçilere sesleniyorum. Bulduğunuz gördüğünüz her yeri ekin. Topraklarımız boş kalmasın. İlçemizi Türkiye’de ceviz markası haline getirelim. Kütahya’da şuan bir numarayız. Diğer hedefimiz bölge olsun, sonraki hedefimiz ise memleketimizin tamamı olsun” diye konuştu.

Törende İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özoğul’da cevizleri kurutup çiftçilerin daha fazla para kazanmaları için tüm imkanların sağlanacağını aktardı. Özoğul “ İlçemiz için gelir kaynağı olan ceviz bahçelerinde üretilen cevizlerin soyma ve kurutma işlemi ziraat odası tarafından yapılmakta olup pazarı oluşan cevizin bundan sonra sağlıklı bir şekilde kurutup çiftçilerimizin daha fazla para kazanmaları için tüm imkanlar sağlanacaktır. İlçemize yapılan yatırımlarda emeği geçen İl Başkanımıza, Milletvekillerimize, Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza, İl Genel Meclis Başkanımıza, Tarım İl Müdürümüze, İlçe Müdürümüze, İl Genel Meclis Üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Serdar Yiğit