Breziya'dan uçak ile yola çıkan aile Almanya'dan bisikletleriyle Domaniç'e geldi. Yaklaşık bir buçuk yıldır yollarda olan aile Domaniç'i çok etkileyici buldu.

Baba ve üç kızının Brezilya'da başlayan yolculukları Almanya'da pedallarını çevirmeye başladıkları bisikletlerinin sırtında İspanya, İtalya, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Bulgaristan'dan geçerek 10.000 kilometreyi aşkın mesafedir devam ederken yolları Domaniç ile kesişti.

Aileye Domaniç'te esnaflar ikramlarda bulundu, vatandaşlar ise evlerinde ağırladı.

İlçemizde kendilerine olan ilgiden oldukça memnun kalan aile, ilçemiz esnaflarından Nihat Çelik'e ait Öyküm Çiğköfte & Tatlı Salonunda akşam yemeği yedi.

Bahçe mimarı olan 43 yaşındaki baba Chriss ile kızları 15 yaşındaki Jemanja, 10 yaşındaki Sohalia ve 7 yaşında Yumi gezdikleri yerleri de @sterne_imgepaeck isimli instagram hesaplarından paylaşıyor.

Nihat Çelik ile Domaniç hakkında ki düşünceleri paylaşan baba Chriss, dağlardaki doğal güzelliklerin diğer yerlerden farklı ve çok etkileyici olduğunu söyledi. Ağaçları, havası ve verdiği huzurunu çok sevmiklerini anlatan baba, favori kısımlarının ise dağ yolunun yokuşundan hızla inerek karşılaştıkları eşsiz manzara olduğunu ifade etti.

Bir şeyi yapmak istiyorsan erteleme çünkü doğru zaman asla gelmez diyen baba Chriss, bu geziyi düzenlemekte amaçlarının kızları büyüdüğünde birisi gelip onlara çocukluğunuz nasıl geçti diye sorduklarında kızlarının anlatmaya değer anıları olmasını istediğini belirtti.

Chriss bir buçuk yıllık uzun bir yolculuk olduğunu ve bu süreçte çok şey yaşadıklarını bildirdi. Aklına gelen ilk olay İstanbul'da yaşadığını anlatan Brezilyalı baba, İstanbul otobanında bisikletleriyle yol alırken yanlarından çok yakın geçen bir karavanla bisikletin yan aynaları birbirine çarptığını ve karavan şoförüne sorun olmadığını söylese de bu olay onu çok strese soktuğunu söyledi. Bu yüzden İstanbul'un trafiğinden ve karmaşasından pek hoşlanmadığını, küçük yerleşkeleri daha huzurlu ve kültürel olarak daha etkili bulduğunu dile getirdi.

Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesinide ziyaret eden Brezilyalı aile, kendilerine neden bisiklet diye sorulduğunda, "ben 7, 10 ve 15 yaşlarındaki üç kızımla bunu başarabiliyorsam başkaları da bisikletlerini sadece ekmek almak için kullanmamalılar!" dedi. Çok farklı ve rengarenk kişilikleri ile öğrencilere yepyeni bir ufuk açan aile okulda kültürel etkileşim oluşturdu.

Birkaç gün ilçemizde kalan aileyi bazı vatandaşlarımız evlerinde misafir etti.

Editör: Serdar Yiğit