Geçtiğimiz yıl ilçemize bağlı Çakıl köyünde taşan derelerin ekili araziye verdiği ciddi zarar gazetemiz tarafından drone görüntüleri ile yayınlanmıştı. Devlet su işleri ekipleri ise Domaniç'te ilk kez bu derece büyüklükte dere ıslahı çalışmalarına start verdi.

Bölgede 2021 yılı Nisan ayında selin etkilediği tarım arazileri ciddi zarar gördü. DSİ ekipleri ise dere ıslahı çalışmalarına bu hafta itibariyle başladı. Çakıl köprüsünden Çiftlik istikametine doğru 1 kilometrelik dere ıslahı yapılacak.

Çakıl köyüne gelen DSİ yetkililerini karşılayan Çakıl Muhtarı Gökhan Okumuş gazetemize yaptığı açıklamada, “Sürecin hızlanmasında emeği geçen Sayın Kaymakamımız Muhammed Enes İpek'e teşekkür ederiz. Dere kenarında tarlası olan vatandaşlarımız bu temizliğin iyi olacağını ve bir daha taşkın yaşanmamasını ümit ettiklerini söylüyorlar. Ayrıca yetkililer selin olduğu dönem Domaniç Gazetesinin yerel ve ulusal düzeyde yaptığı haberi görerek geldiler. Burada yapılan haberde bu ıslahın yapılması içinde çok önemli oldu” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit