Yıllar önce Muratlı'dan Ankara'ya göçen ve oralarda evlenerek 4 çocuk babası olan Kıdemli Başçavuş Merhum Ahmet Özçelik'in en küçük kızı Merhum Fatma Özçelik'in vasiyeti üzerine Muratlı Köyü İlkokuluna 10 bin 385 TL bağışta bulunuldu.

Otuz yıllık devlet memuriyetinin ardından emekliye ayrılan ve emekli maaşını alacağı gün aniden rahatsızlanarak 60 yaşında vefat eden Fatma Özçelik'in vasiyeti üzerine babası Kıdemli Baş Çavuş Ahmet Özçelik'in köyü olan, Muratlı köyü İlkokuluna 10 bin 385 TL para bağışında bulundu.

Muratlı Köyünde efsane gibi bir hayat hikâyesinin kahramanı olan Muallim Çavuş lakaplı Ahmet Özçelik, annesinden öğrendiği okuma yazma yetisi ile Muratlı'da ve Çukurca'da Köy Enstitülerinde öğretmenlik yaparken vatani görevini yapmak için askere gittiğinde, çok yoksul oldukları için nişanlısı kendini terk etmiş. Olaydan çok etkilenen Ahmet Özçelik, askerde teskeresini bırakarak Kıdemli Baş Çavuş olarak vatanın dört bir yanında savaş yıllarında görev yapmış ve Ankara'da tanıştığı Fatmagül ile evlenerek 4 çocuk babası olmuş.

Durumu düzelen Muallim Çavuş, köyünü terk etmiş ancak unutmamış. Her yıl köyüne gelerek çoluk çocuğuna, akrabalarını ve dostlarını unutturmamış.
Büyük oğlu Şükrü Amerika'ya ilk pilot eğitimi için giden Türklerdendir. Türkiye geldiğinde askeri jetle köyün üstüne gelip alçak uçuş yaparak köyü selamladığı hala anlatılır.

Diğer oğul Lütfü Özçelik ise ilahiyat eğitimini tamamladıktan sonra abisinin yanına Amerika'ya taşınır ve orada iş hayatına atılır. Üç numara Fikri Özçelik ise Domaniç'e yerleşerek burada yıllarca terzilik yapar. En küçük kızı Fatma Özçelik ise annesi ve babasıyla Ankara'dadır. Ailenin tüm fertleri 50-60 yıldır aralıksız her yıl Muratlı'ya ve Çukurca'ya gelerek bir hafta boyunca burada ki akrabaları ziyaret ederlerdi.

Muallim Çavuş ve Fatmagül Özçelik'ten sonra Şükrü Özçelik, Fikri Özçelik, son olarak ta geçtiğimiz haftalarda emekli olduğu gün hayatını kaybeden Fatma Özçelik'ten sonra hayatta sadece Amerika'da yaşayan İş İnsanı Lütfü Özçelik kaldı.

Gazetemizi arayan Lütfü Özçelik. Kardeşi Merhum Fatma Özçelik'in vasiyeti üzerine Muratlı İlk Okuluna 10 bin 385 TL'lik bağış yapmak istediğini söyledi.

Yapılan bağış Muratlı köyü ilk ve ortaokuluna ulaştırıldı ve okul müdürü gelen bu bağışı okulun ihtiyaçlarında kullanacaklarını belirterek.

Fatma Özçelik'e duacı olacaklarını söyledi.

Editör: Serdar Yiğit