Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Osman Sedat Akyüz, Saadet Partisi Domaniç İlçe Teşkilatı ile gazetemizi ziyaret etti.

Broşür çalışmaları kapsamında Domaniç'e gelen Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Osman Sedat Akyüz, esnaf ve vatandaşlara hazine bütçesinden faize giden para ile gençlere neler yapılabileceğini anlattı.

İlçe teşkilatı ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Başkan Akyüz, 1 Ocak 2003 ve 31 Aralık 2021 tarihleri arasında hazine bütçesinden gerçekleştirilmiş faiz ödemesi toplamı 514 milyar dolar olduğunu söyledi.

Akyüz, hazine bütçesinden ortalama dakikada 51 bin $ faiz ödemesi gerçekleştirildiğini ifade etti.

BU DÜZEN DEĞİŞECEK

Akyüz açıklamasında, “Hazine bütçesinden gerçekleştirilmiş 19 yıllık faiz ödemesi tutarı ile oluşturulabilecek istihdamın GENÇ İŞSİZLİK kavramını literatürümüzden çıkarabileceğini biliyor muydunuz?
Örneğin 2021 yılının ilk 11 ayında, 1 kişiye iş oluşturma maliyeti 672 bin lirayken yine aynı dönemde hazine bütçesinden gerçekleştirilmiş faiz ödemesi miktarı yaklaşık 171 milyar liradır.
Yani 2021 yılının 11 aylık faiz ödemesi miktarı ile 260 bin gencin daha iş sahibi olabileceğini görüyoruz.
Yine geçtiğimiz 19 yılda gerçekleştirilen 514 milyar dolarlık faiz ödemesi tutarı ile hesapladığımızda ise en az 3.5 milyon genç daha iş sahibi olup;
Mezun olduğu alanla ilgili daha kısa sürede meslek sahibi olabilirlerdi. Ülkemize daha erken yaşlardan itibaren katma değer oluşturabilirlerdi. KYK borçlarından ötürü evlerine haciz gelmeyebilirdi. Daha kısa zamanda aile düzenlerini oluşturabilirlerdi. Yurt dışında yaşama hayalleri kurmayabilirlerdi. SAADET İktidarında faizci kapitalist düzenin yerine herkesin hakkını alabildiği adil düzeni kuracağız. Söz veriyoruz !” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit