Domaniç Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olan ilçe esnaflarından Ceyhun Ergün gazetemize basın açıklamasında bulundu.

Domaniç Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı Başkan Adayı Ceyhun Ergün yaptığı yazılı basın açıklamasında, “ Değerli meslektaşlarım.

Bildiğiniz üzere 5 Mart'ta yapılacak Domanic şoförler odası seçimlerinde başkan adayıyım.

Bu yola çıkarken kimsenin adamı olmamak için, kimsenin gazına gelmeden, kimsenin icasetine ihtiyaç duymadan, tüm meslektaşlarıma hizmet etmek için aday oldum.

Şimdiye kadar yapılan oda seçimleri ahbap Çavuş ilişkileri içerisinde seçimler yapılmış, üyeleri bilgilendirmeden oldu bittiye getirilip kongre yapılıyordu. Hal böyle olunca seçilen oda başkanı ve yönetimi, yöneticisi olduğu kurumu ileriye götürme yerine, mevcudu korumayı düşünmüş ve onu bile koruyamamıştır. Adaylık sürecinde istemem yan cebime koy modunda aday olup seçilmişlerle de bu işler bu kadar oluyor demek ki.

Gelelim asıl konuya...

Bu tür oda seçimleri başta olmak üzere diğer seçimlerde de olduğu gibi, adaylar projelerini sunması gerekirken, karşı adayın yönetim kurulu adayına "onun listesine girme" deme saygısızlığını gösterebilen gayri hoş olmayan davranışlar sergilemekte ve hatta, "diyer oda ve kurumlarda işiniz görülmez" ifadeleriyle tehditvari, hiç hoş olmayan tutum ve davranışlar içine girmek insanları ayrıştırmak ve aralarına nifak tohumları serpmek saygısızlık ahlaksızlık terbiyesizliktir ‼️

Küçük bir ilçede yaşamaktayız. Siz değerli meslektaşlarım dan isteğim özgür iradenize sahip çıkmanız ve şahsıma  yapılan herhangi bir olumsuz duyumlar karşısında, konunun muhatabı ben olduğum için konuyu bizzat tarafıma sorulması gerçek dostluk göstergesidir.

Değişim yenilik ve gelişim bizimle mümkün saygılarımla” dedi.

Editör: Serdar Yiğit