https://youtu.be/cGImIMjcK_M

Kademeli tarife uygulamasına geçilmesiyle artan elektrik faturalarına esnafın ve vatandaşların tepkisi büyüyor. Esnaf gelen zamlardan ötürü isyan ederken vatandaş fahiş zamların altından kalkamayacaklarını belirtti. Birçok esnaf bugün lambalarını kapattı, dolaplarının fişini çekti. Sosyal medya, vatandaşın paylaştığı yüksek fatura fotoğrafları ile doldu.

2 BİNLİK FATURA, 4 BİN LİRA OLDU

Konuya ilişkin gazetemize açıklama veren Domaniç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Türk,  “Esnaf ve sanatkâr arkadaşlarımızdan çok fazla şikayet alıyoruz. Faturalarda çok can yakan bedeller var. Mesela kafe işleten bir arkaşımızın geçen ay elektrik faturası 2 bin 300 TL idi, aşağı yukarı kilovatı da aynı bu ay gelen fatura 4 bin 500 TL” ifadelerini kullandı.

ENFLASYON %36, ELEKTRİK ZAMMI %127

Başkan Türk, “Ayrıca diğer maliyetlerde bildiğiniz gibi bağkur 1.476,18 TL oldu. Bu yüzden esnaf ve sanatkarlarımız zor durumda Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan sesleniyorum. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre enflasyon yüzde 36 gösterildi. Neden acaba elektrik faturalarına yüzde 36 zam yansıtılmadı da, yüzde 127 gibi bir zam yansıtıldı” diye sordu.

ESNAF ZAMLARIN ALTINDA EZİLİYOR

İlçe de her sanayici esnafın yanında 3-5 kişi çalıştığını belirten Başkan Türk, “Diğer girdiler de zaten arttı, şuanda elektrik faturaları ile beraber sanayici esnafımız çok eziliyor. Bize bu şikâyetler ile geliyorlar, biz ne cevap vereceğimizi şaşırıyoruz. Bu sorunlar biran evvel çözülmeli ve esnaf ve sanatkârlarımız rahatlamalı” dedi.

Editör: Serdar Yiğit