Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Radyasyon Onkolojisi Kliniğinde, 98 yaşındaki Domaniçli İzzet Köse’nin yüzünün kritik bölgesindeki tümöre başarılı tedavi uygulandı. Dr. Öğr. Üyesi Ali Türk, “Hastaya uyguladığımız kişiye özel tedavi yöntemi sayesinde sağlığına kavuştu.” dedi.

1924 doğumlu Domaniç ilçesinden İzzet Köse’ye, yüzünün kritik bölgesinde bulunan tümör dolayısıyla, T.C. Sağlık Bakanlığı KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğinde kişiye özel tedavi yöntemi uygulandı. Sağlığına kavuşan Köse, gözüne yakın bölgede bir yaranın belirmesiyle hastane sürecinin başladığı ifade ederek, “Yaranın tümör olduğu anlaşıldı. KSBÜ’den Ali Bey’in uyguladığı tedavi sayesinde sağlığıma kavuştum.” diye konuştu.

Tedavi yöntemiyle ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Ali Türk şunları söyledi:

“İzzet amcamız daha önce Bursa’da plastik cerrahi tarafından cilt kanseri sebebiyle ameliyat edilmiş. Ancak tümörü göze çok yakın olduğu için tam çıkartılamamıştı, cerrahi sınırları pozitifti. Bu sebeple mutlaka radyoterapi alması gerekiyordu. Ameliyat sonrası cerrahi sınır pozitifliği sebebiyle ameliyat bölgesi de iyileşmemişti. Cildinde açık yara mevcuttu. Kendisine birimimizde termoplastik maske yaptık ve planlama amacıyla bilgisayarlı tomografi çektik. 15 iş günü süren elektron tedavisi planladık. Kişiye özel kurşun koruma bloğu hazırladık. Gözünü koruyarak tedavisini planladık ve uyguladık. Tedavi sürecinde dahi cildinde gözle görülür iyileşme meydana geldi. 3 ay sonra tamamen iyileşmiş oldu. Tedavimiz sonucunda amcamızın tamamen iyileşmesi bizi çok mutlu etti. Tüm Radyoterapi bölümü çalışanları olarak kendisine sağlıklı günler diliyoruz.”

Editör: Serdar Yiğit