Karakışın en şiddetli günlerinde, Sarıot köylüleri bir de sık sık kesilen elektrikle mağdur oluyor. Köyden gelen şikayetlere göre günlük on / onbeş defa elektrikler kesilirken, kesintiler bazen saatlerce de sürüyor.

HAYVANLARIM TELEF OLACAK

Gazetemizin iletişim sayfasına mesaj atan bir hayvan yetiştiricisi, “Tek geçim kaynağım hayvancılık, onlarda bu kesintiler yüzünden telef olabilir. Ne olur bir çare bulunsun” derken. Bazı vatandaşlarda hastalarının mağdur olduğundan yakındılar.

ARIZALAR HAVA ŞARTLARINDAN

Edindiğimiz bilgilere göre, kar ve tipi nedeniyle köye elektrik sağlayan bir direk devrilmiş. Araçların ulaşamadığı alanda ekipler yaya olarak arızaları gidermişler ancak daha sonra yeni arızalar meydana gelmiş. Ekipler yoğun kış şartlarında araçlarla gidemedikleri yerlere yaya olarak giderek arıza tespiti yapıp sorunu çözmeye çalışıyorlar.. Ülkemizin ve ilçemizin kış şartları ağır oluyor. Keşke yetkililer fatura kesmede ki hassasiyetlerini, ülkenin iklim şartlarına elektrik alt yapı hizmetlerinde de gösterseler. Kışın karda tipiden direk göçer, baharda çakan her şimşekte elektrikler gider, sıcaklarda trafo patlar elektrikler gider. Bu halkı bu kadar mağdur edenler ve edilmesine göz yumanları insafa davet ediyoruz. Şu kışta kıyamette arıza arayan ekiplerden tutun da hayvanını korumaya çalışan üreticiyi, evinde hasta yatanı bu kadar mağdur etmeye kimsenin hakkı olmamalı.

Editör: Serdar Yiğit