Domaniç Kaymakamlığı, hem İnegöl tarafından Domaniç'e hem Domaniç'ten İnegöl tarafına fotoğraf çekmek veya su kaynaklarından faydalanmak için trafiğe çıkan vatandaşları uyardı.


Dağ yolunda yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma etkili oluyor. Yol kenarlarında fotoğraf çektirmek ve su doldurmak için duran araçlar ise trafiği tehlikeye atıyor. Bunun üzerine ise Domaniç Kaymakamlığı acil ihtiyaç durumları dışında yolun kullanılmamasını önerdi ve uyarıda bulundu.

Yapılan uyarı da "Hava şartları dağ yolu için ağırlaşıyor. Zaman zaman fotoğraf çekmek veya su kaynaklarından faydalanmak isteyen vatandaşların araçları kaymakta veya yolda kalmakta, tekrar hareket geçmek için kurtarılmayı beklemektedir. Ancak bu esnada oluşturulan kuyruklarda hamile, engelli veya hastalar mahsur kalabiliyor. Vatandaşlarımızın bu ve benzeri olaylara sebep olmamak, dağ yolu ve diğer yolları açmak için gecesini gündüzüne katan kamu personelinin işini daha da zorlaştırmamak için acil ve gerekli haller dışında dağ yoluna çıkmayın. Dağ yolunu ulaşım dışı amaçlarla kullanmak için havanın yumuşaması, kar yağışının kesilmesini bekleyin" diye belirtildi.

Domaniç Kaymakamlığı, zincirsiz ana yollara kesinlikle çıkılmaması gerektiğini vurgulayarak, kış lastiği olmadan trafiğe çıkanlara cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Ayrıca İlçe Özel İdaresi, Belediyeler ve Karayolları ile Orman Müdürlüğü ekiplerinin sahada karla mücadelesini sürdürdüğü belirtilerek, acil durumlarda ise 112 ‘yi aramaları istendi.

Editör: Serdar Yiğit