Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Güler, Kütahya'ya ilçeleriyle bir bütün olarak bakılmasıyla, gelişme kaydedileceğini söyledi. Herkesin İnegöl hattına baktığını ancak Tavşanlı için önemli güzergahın Balıkesir yönü olduğu belirtti.

Başkan Güler'in ev sahipliğinde Tavşanlı Belediyesi Meteoroloji Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa; Başkan Yardımcıları Naci Erarslan ve Mehmet Ali Akar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kemal Kolukısaoğlu, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, il ve ilçelerde görev yapan basın mensupları katıldı.

Burada konuşan Başkan Güler, Kütahya-Tavşanlı birlikteliğine vurgu yaptı. Kütahya'ya ilçeleriyle bir bütün olarak bakılmasıyla, il genelinde kaydedilecek gelişmeye dikkat çekti.

Kütahya Valisi Ali Çelik'in bakış açısıyla, fedakar çalışmasıyla, bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı faaliyetleriyle bir şans olduğunu ifade etti.

Başkan Güler, “Ben Tavşanlı Belediye Başkanı olarak Kütahya'nın gelişiminde, değişiminde gönüllü bir neferim. O anlamda Tavşanlı Kütahya kol kola girmesi gerekiyor. Girmeye de biz hazırız. Tavşanlı- Kütahya çekişmesi diye bir şey yok. Siyasette de Tavşanlı Kütahya birliği olması gerekiyor. “ sözleriyle il bütünlüğündeki destek vurgusunu güçlendirdi.

Basın emekçileri nin gerçekten zor zamanlardan geçtiğine de değinen Başkan Güler, Tunçbilek'teki kömür havzaları Tavşanlının gelişmesinde büyük rol oynadığını söyledi. Güler, " Gelişen ve büyüyen Tavşanlı'da hem sosyal hem ticari anlamda eksikliği telafi edilmeye çalışılmakla birlikte gerçek anlamda şehircilik norm ve ilkeleri Tavşanlı'da uygulandı mı derseniz maalesef şehir plancısı kimliği ile bu norm ve ilkelerin uygulandığı kanaati bende yok.

Bu gerçekliği de hep beraber görmekteyiz. Şu kadarı var ki; hali vakti yerinde olan vatandaşlarımızın araba sevdası konusu Tavşanlı; 'da bugün otopark sorununu ortaya çıkarıyor. Halbuki bilinen bir gerçek var Kütahya araç sahipliği ortalamasında ilk altıda yer alıyor. Kütahya'yı ilk altıda tutan Tavşanlı'da neredeyse her haneye 2 adet düşen araba adetleridir. Bu konuda kapalı otopark alanları, otoparklar Tavşanlı'nın eksikliğidir.

Göreve geldiğimizden bu yana bu eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Avantajlı yönleri derseniz tüm merkezi yerleşim yerleri İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi aynı mesafede olan bir yerleşim ve demiryolu ağı var çoğu ilçede olmayan büyük avantajdır bu. İleriki dönemde lojistik anlamda Tavşanlı merkez olma yolunda aday. Bunun altyapısını hükümetimiz yerine getirdi.
Herkes İnegöl hattına bakar bizde ama bizim esas güzergâhımız limanlar bölgesi Aliağa ve İzmir Limanları olarak Balıkesir hattından gelen yoldur. Bu yol yine Tavşanlı'ya geçiş güzergahı olarak önemli bir yerleşim alanı haline getirecek. Biz bunun hazırlıklarını belediye olarak yaptık.

Bir diğer konu sahip olduğu göç etmeyen yapısı itibari ile OSB'lerin gelişmesinde bu bölgedeki tercih içinde önemli bir kenttir. Tavşanlı ikinci ve üçüncü etapla birlikte inşallah Tavşanlı bir organize sanayi bölgesinin geçmişten günümüze toplamdaki iş gücünü neredeyse bir buçuk katına çıkaran hacme çıkaracağız.
Bir diğer konu Kamunun atadığı çok değerli bir Valimiz var Kaymakamımız var. Ben kendi adıma şanslıyım iyi bir kaymakamımız var. Ortak hareket edebiliyoruz” diyerek belediye olarak gerçekleştirdikleri projeleri anlattı.

Editör: Serdar Yiğit