Eğitim Bir Sen ve Genç Memur Sen Tavşanlı Temsilciliklerinin düzenlediği; “Tavşanlı Tarihi Mekânları Fotoğraf Yarışması”nda birincilik Domaniçli fotoğrafçının oldu.

Yarışmada 10 fotoğraf ile değişik kategorilerdeki 9 fotoğraf ödüle layık görüldü.

Ödül töreninde Eğitim Bir - Sen İlçe Başkanı; Tarih Öğretmeni Mesut Kocaman'ın yaptığı “Tavşanlı'nın Tarihi Şehir Dokusu” isimli sunumu büyük ilgi gördü.

Yarışmada birincilik ödülü Domaniçli fotoğrafçı Hasan Yaşar tarafından çekilen “Tarihe Açılan Kapı” isimli fotoğrafın oldu. Fotoğraf, Tavşanlı'nın Tarihi konaklarından biri olan ve Serdarlar Konağı diye bilinen tarihi yapının kapısı önünde çekildi.

İlçemize bağlı Çamlıca köyünden olan Hasan Yaşar, Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi mezunu, Selçuk Üniversitesi Radyoloji bölümü, Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimini mezunu ve İstanbul Üniversitesi Sağlık Yönetimini bölümlerini bitirdi. Son olarak Ekonomi alanında Kocaeli Üniversitesinde Yüksek Lisansını tamamladı.

Yaşar'ın ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül aldı ve sergilemelerde bulundu. 2012 yılında ise FIAP tarafından AFIAP ünvanı ile onurlandırıldı.
Evli ve iki çocuk sahibi Yaşar, şuan Kocaeli İl sağlık Müdürlüğü çatısı altında yönetici olarak görev yapmakta.

Yaşar'ın çekmiş olduğu birbirinden harika fotoğrafları görmek isteyenler www.hasanyasar.com.tr web sitesinden ulaşabilir.

Editör: Serdar Yiğit