Domaniç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ilçedeki vatandaşların stres atmaları, sosyalleşmeleri ve aile bütçelerine katkı sunmaları amacıyla "filografi" kursu açtı.

https://www.youtube.com/watch?v=UakxZKwXZoY

Hayal güçlerini kullanarak sabır ve emekle ellerine çekiç ve çivi alıp ahşabı sanata dönüştüren kursiyerlerin yaptığı ürünler, daha sonra internet aracılığıyla satışa sunulup gelir sağlanabilecek.

El Sanatları Öğretmeni Halil Akyol gazetemize yaptığı açıklamada, “Burada kursiyerlerimizle çalışmalarımızı yapıyoruz ve tamamladık. Bu çalışmaları tamamladıktan sonra kursiyerlerimiz isterlerse tablo haline getirip, sosyal medya üzerinden farklı platformlardan satışa çıkarabilirler. Buradaki kursiyerlerimize bir ek gelir kaynağı oluşturabiliriz. Ve böylece de halk eğitimin tanınmasına da vesile oluruz. ”dedi.

Kursiyerlerden ev hanımı Havva Çakır, “Halk Eğitimin bize verdiği bu filografi çalışmasında bulunmaktan çok mutluluk duyuyorum. Böyle etkinliklerin böyle çalışmaların devamının gelmesini rica ediyorum. Arkadaşlarımla güzel bir ortam oluşturduk. Hem sıcak, hem de el becerilerimiz gelişiyor. Böyle bir etkinliğe katkıda bulunduğu için hocamıza da teşekkür ederim. Halk Eğitim müdürümüz Oktay Yavuz'a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kursta hem eğlendiklerin, hem de öğrendiklerini söyleyen Hazel Kutluk, ”Güzel ürünler ürettiğimiz güzel bir ortam yakaladık. Hep birlikte akşamları çalışmalar yapıyoruz. Kadınlar olarak bu kursumuzda ağırlıkta bulunuyoruz. Çalışmaların aynı zamanda kadınlar içinde istihdam alanı yaratması açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Bunların daha fazla çoğalmasını ve zenginleştirilmesini her zaman talep ediyorum. Bu güzel çalışmalar ve bu güzel ortamı bize sunduğu içinde hocamıza ve halk eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit