Yılın son haftasında Domaniç'e gelen vekil, ilçede ki bazı kurum ve kuruluşları ve gazetemizi ziyaret etti. Ak Parti Kütahya Milletvekili Erenler, Gazetemizin sorularına yazılı cevap gönderdi.

Ak Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Erenler, 2021 yılının son haftasında İlçemize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlçe Başkan Ahmet Özoğul, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları, İlçe Gençlik Kolları Başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yönetimi ile bir araya gelerek, ilçe Minibüsçüler Kooperatifini, İlçe Devlet Hastanesini, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ettikten sonra Domaniç Gazetesine de ziyaret etti.

Vekile, Domaniç'e 2021 de neler planlanmıştı, neler yapıldı, neler yarım kaldı? diye sorduk. Vekil Ceyda Erenler, sorularımızı kamera karşısında vermek yerine ziyaretin ardından yazılı olarak vermek istediğini belirtti.

Ak Parti Milletvekili Ceyda Erenler'in yazılı açıklaması;

“Yoğun bir gündemle, aralıksız 12 gün süren görüşmelerimizin nihayetinde 2022 bütçemizi kabul ettik. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Akabinde çalışanlarımızın ücret ve maaşlarının brüt asgari ücret tutarına (5.004 TL) vergi muafiyeti getiren düzenlemeleri içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini yasalaştırdık.
Meclis çalışmalarımız çok yoğun bir tempoyla sürerken aynı şekilde ilimizde de teşkilatımızla birlikte sahadayız, durum tespiti yapıyor, ihtiyaçları, talepleri dinliyor, Kütahyamız'da, ilçelerimizde, beldelerimizde ve köylerimizde ziyaretlerde bulunuyoruz. Hemşerilerimizle hasbihal ediyoruz. Her daim olduğu gibi yanlarındayız. Pazartesi günü Kütahya Merkezdeydik. Dün Simav'daydık, günü Çavdarhisar Hacıkebir köyümüzde hemşerilerimizle sohbet ederek tamamladık. Bugün Domaniç'teyiz. Memleketimizi çok seviyoruz, her bir vatandaşımıza ulaşmak, AK Partimize olan teveccühlerine layık olabilmek için koşturuyoruz. Aynı şekilde hemşerilerimizin de bizleri gördüklerindeki sevinci motivasyon kaynağımız oluyor.

Domaniç'e 2021 de neler planlanmıştı, neler yapıldı, neler yarım kaldı?

Sözümüz teminatımızdır diyerek bu yola çıktık. Biz AK Parti olarak hiçbir işimizi, yarım bırakmadık, bırakmayız da. Yarım bırakılanların, yapılamaz denilenlerin hepsi iktidarımız döneminde yapıldı. Kütahya Vekilleri olarak, İl Başkanımızla birlikte projelerimizi hazırlıyoruz gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Tüm projelerimizi yeri, zamanı ve günü geldiğinde milletimizin hizmetine sunuyoruz.

İlçemizde hayata geçirdiğimiz bazı projelerimizden bahsedersek;

-Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle, Çukurca Belediyesinin Kapalı Sentetik Halı Sahası yapıldı.
-Domaniç Futbol Sahasının tribün ve soyunma odaları yapıldı.
-Ayrıca; İl Özel İdaremiz tarafından Domaniç ilçemize 800 bin TL maliyetle yapılacak olan Gençlik Merkezimizin ihalesi Ocak 2022'de gerçekleştirilecektir. Yer tespiti yapıldı. İl Özel İdaremiz tarafından projesi hazırlanmaktadır. Gençlik Merkezimizi, İnşallah 2022 yılı içinde Domaniçli gençlerimizin hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum.
-Domaniç Çamlıca Barajı Sulaması işlerinin ihaleleri yapıldı. İhale süreci tamamlandı ve işlerin yapım sözleşmesi imzalandı. Çamlıca Barajı Sulaması işinin tamamlanması ile 13 bin 970 dekar arazi sulanacaktır. İnşa edilecek 70 kilometrelik sulama hattı sayesinde bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte milli ekonomimize 17 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. -Kütahya-Domaniç Çukurca Göleti tamamlandı. Sulama hattı teslim aşamasında, şu anda yüzde 80'i bitmiş durumda. -Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından belirlenen, Kayıların Domaniç'e gelirken kullandıkları Göç yolunun, eko turizme kazandırılması kapsamında belirlenen güzergâhın açılışı yapıldı.Domaniç Açık Cezaevi inşaatı hızla devam ediyor. 17 milyon 500 bin TL bütçeli projenin yüzde 45'i tamamlanmış durumda, 2022 yılında tamamen bitirilmesi öngörülüyor.

Domaniç Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi Spor Salonu inşaatının 2 milyon 457 bin TL bedelli sözleşmesi 18.08.2021 tarihinde imzalandı. 06.09,2021 de temeli atıldı. Yaklaşık 865 metrekareye alana sahip olacak olan tek katlı spor salonun 2023 yılında tamamlanması öngörülüyor.
-Tavşanlı-Domaniç yolumuzun Ocak 2021 itibariyle ihalesi yapıldı. Fakat ihale sürecinden kaynaklanan problemler nedeniyle 2021 yılı sonuna doğru başlayabilen çalışmaların 2023 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Daha erken dönemde bitirilmesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz. 21 km'si tek yol, 7 km'si bölünmüş yol olmak üzere toplanda 28 km uzunluğunda (BSK) Bitümlü sıcak asfalt yolumuz tamamlandığında vatandaşlarımızın trafikte can ve mal emniyeti daha da güvence altına alınacaktır.
-Domaniç-İnegöl arasındaki mevcut yolu iyileştirme, yol genişletme çalışmalarını içeren karayollarımızın onaylı bir projesinin çalışmaları sürüyor.
-Gençlerimizin yeteneklerini geliştirmelerine iş sahibi olmalarına vesile olan meslek liselerimizi çok önemsiyoruz. Mesleki eğitimin ilimizde daha da güçlenmesini destekliyoruz.
Bu kapsamda; Domaniç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Saye Home Mobilya arasında 2021 Eylül'de imzalanan protokol ile Metal / Ahşap Teknolojileri ve Mobilya bölümü öğrencilerimize maddi durumlarına bakılmaksızın, okul hayatları boyunca burs sağlanırken, mezun olduktan sonra da iş imkânı sunulacak.
Ahşap Teknolojileri ve Mobilya Bölümüne gençlerimizin ilgisini artırırken, istihdamı da kuvvetlendirecek bu güzel protokol için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Şentürk'e, Saye Home Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Karatay'a, Okul Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Serdar Yiğit