Bu sene 2021 yılı mart ayında yapımına başlanan Domaniç yeni ilçe hastanesi inşaatı yaz ayları sonuna doğru yavaşlamış, Kasım ayında ise tamamen durmuştu. İlçede herkesin merak ettiği inşaatla ilgili olası senaryoları okuyucularımız için araştırdık.

Yeni yapılan İlçe Hastanesi inşaatına malzeme tedarik eden firmalar ve esnaflar 5 Kasım 2021 Cuma günü mallarını geri çekti. O günden sonra artan girdi maliyetleri nedeniyle inşaat tamamen durdu.

EN İYİ İHTİMAL

Edindiğimiz kesin olmayan bilgilere göre inşaatla ilgili, ilgili bakanlık ek bir ödenek hazırlıyor. Artan döviz kuru nedeniyle buna endeksli artan girdi maliyetleri için müteahhit firmaya ek ödenek sağlanacak. Bu durumda inşaat kaldığı yerden devam edecek.

EN KÖTÜ İHTİMAL

Gelelim en kötü senaryoya. Hali hazırda yüklenici firmaya zaten 2 kez ihtar çekilmiş. Üçüncü ihtardan sonra da anlaşma sağlanmaz ise ihale muhtemelen fes edilecek ve Domaniç İlçe Hastanesi yeniden ihale ilanına çıkacak ki, bu sürecinde en az bir, en fazla 2 yıl süreceği söyleniyor.
Atıl vaziyette bir, iki yıl bekleyecek olan mevcut inşaatın malzemelerinde bu süreçte çürümeler, eskimeler ve yıpranmalar olacağından, malzememin yeniden yapılması ve ya tadilatı gerekecektir bu da ek masrafa ve zaman kaybına neden olacağından inşaatın tamamlanma süreci de uzamış olacak.

Editör: Serdar Yiğit